Naslovna Tehnologija Internet Kako da među prvima aktivirate novi Gmail

Kako da među prvima aktivirate novi Gmail

Untitled-1

Novi Gmail je nešto što smo svi očekivali. Najpopulaniji i najbolji email provajder nam je spremio inovacije u svom servisu kojima se radujemo. Email postaje sve teži za korišćenje jer imamo toliko emalova, spam poruka, poruka sa društvenim mreža.

Ova promena se najviše odnosi na tabove. Ideja tabova je da se inbox podeli na nekoliko tabova koji će vam kategorizovati poštu zavisno od koga dolazi. Tako na primer imate jedan tab za personalne emailove, jedan tab koji kupi sve sociajalne email notifikacije od Facebooka, Youtubea itd, jedan za promocije, kupone i druge gluposti koje vam samo ponekad trebaju, Email Updates, Forum notifications itd.

Sve u svemu mali dodatak koji će mnogima pomoći pri manualnom i vizualnom sortiranju pošte.

Evo kako to izgleda:

Korak 1: Otvorite browser i ulogujte se u gmail.com kao i normalno.

Korak 2: Kliknite na postavke u gornjem desnom uglu te kliknite na opciju “Configure Inbox”. Ako nemate ovu opciju probajte log off iz gmaila pa se ponovo logujte. Ako je ne dobijete to znači da vam Google još uvek nije aktivirao ovu funkciju.

Korak 3: Sada kliknite na tabove koji vam trebaju. Možete imati jedan ili više. Za sada samo one koje Gmail dozvoljava, mada je Google već rekao da će u sledećoj fazi dozvoliti kreiranje personalnih tabova.

Korak 4: Kliknite “Save” i to vam je to. Spremni ste da koristite novi Gmail.

Exit mobile version