Naslovna Sport Fudbal Kakav kraj šampionata, Porto u 91. minutu pobedio Benfiku i uzeo joj...

Kakav kraj šampionata, Porto u 91. minutu pobedio Benfiku i uzeo joj prvo mesto!

Neverovatna završnica portugalskog prvenstva donela je suze na lica oba rivala koja su se borila za titulu: Benfika je u pretposlednje kolo ušla sa dva boda prednosti u odnosu na Porto kome je gostovala, imala je 1:1 do 91. minuta a onda je rezervista, 19-godišnji Kelvin doneo trijumf Portu od 2:1 i bod prednosti pred poslednju rundu nadmetanja.

Porto

Skoro cele sezone ekipa za koju nastupa srpski internacionalac Nemanja Matić igrala je fantastično, došla i do finala Lige Evrope (sledeće srede protiv Čelsija), a tri kola pre kraja prvenstva imala je “+4” u odnosu na prvog pratioca. Remi sa Eštorilom nagovestio je da se sprema krah.

Isprva je na ovom gostovanju Benfika bila konkretnija, preko Lime je povela jer se on našao usamljen kod dalje, leve stative posle šuta Garaja, ali je na oduševljenje domaće publike uskoro počeo preokret.

Varela je izjednačio uz obilatu pomoć Maksija Pereire i Benfikinog golmana Aleksa, koji su “uterali” loptu u mrežu dosadašnjeg lidera šampionata, a onda se u prvom minutu sudijske nadoknade vremena desilo priželjkivano čudo.

Rezervisti Leidson i Kelvin probili su bedem rivala brzim napadom po levoj strani, usledio je izuzetno hrabar, lucidan šut levom noge sa ivice kaznenog prostora – i lopta je odela u mreži Benfike, izazvavši erupciju oduševljenja navijača koji su u plavo obojili tribine stadiona.

http://www.youtube.com/watch?v=YkoTPVZJWNk

Benfika će posle finala Lige Evrope igrati protiv slabašnog Moreirenšea, nadajući se da će ostvariti pozitivniji bodovni učinak od Porta, koji gostuje trećeplasiranoj Fereiri, koja je na svom terenu izgubila samo jednom ove sezone – i to od Benfike.

 

Izvor: Blic Sport

Exit mobile version