Naslovna Sandžak Novi Pazar Kačapor – Ubrzano radimo na projektima zaštite prirodnih i kulturnih potencijala Sandžaka...

Kačapor – Ubrzano radimo na projektima zaštite prirodnih i kulturnih potencijala Sandžaka – video

2
Samir Kačapor

Novi Pazar – Predstavici Ministarstva kulture i Ministarstva prirodnih resursa  sastali su se sa članovima agencije SEDA, gradske uprave Novi Pazar kako bi se dogovorili projektima zaštite prirodnih i kluturnih potencijala kraja.

Zaštita kraja i vrijednosti neke oblasti podrzumijevaju brigu kako o prirodnim resursima tako i o spomenicima materijalne kulture.  Evropska konvencija o predelima obavezuje gradove i opštine da pralelno čuvaju svoj geo-biološki diverzitet I kulturnu baštinu.

Od kada je Vlada Srbije usvojila  Evropsku koncenciju o predelima  na Ministarstvu klulture I Ministartvu prirudnih resursa je da odredbe konvencije sporvedu, a  agencija SEDA jedna je od pet  razvojnih agencija koje su u Beogradu  sa pomenutim ministartvima,  potpisale sporazum osaradnji u cilju sprovođenja  odredaba ove evropske konvencije.

Sastnku su prisustvovali predstavnici opština koje su najčešće obuhvaćene  projektima razvojne Agencija SEDA Tutin, Sjenica, Raška kao i grada Novog Pazara. Opštine Sandžaka itekako imaju šta da ponude kada je u pitanju kultura I prirodni potencijal, kažu predstavnici resornih ministartva  zato su svi projekti značajni  što zbog unapređenja i zaštie kraja to zbog novca evropskih fonda koji se može iskoristiti kroz različite projekte.

2 KOMENTARA

  1. Auu,al'decko ima jaka ledja!A I mocnog baba- budimo realni!!!Mozda je I svojta nekome iz Sandzak habera!!!

Comments are closed.

Posting....
Exit mobile version