Jusufović: Zukorlićevi su zaboravili ko nam je razbio jedinstvenu Islamsku zajednicu

Gradjani Sandžaka su se juče ujedinili oko politike koja Novi Pazar I Sandžak vodi ka boljoj budućnosti, a ne oko retrogradne politike Stranke demokratske akcije Sandžaka i Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka” rekao je član predsedništva Sandžačke demokratske partije Mirsad Jusufović.

On je izmedju ostalog na konferenciji za medije rekao i da su ove dve političke opcije juče „izgubile izbore i to pre nego što su i zvanično raspisani“ i da je jasno da njima, kako kaže Jusufović, „nije cilj jedinstvo Bošnjaka I razvoj i dobrobit Sandžaka već jedino vlast.
„Ugljanin je već četiri godine bez vlasti i očigledno je da mu fotelja nedostaje, dok je Zukorlić do sada izgubio sve izbore na koje je izlazio i očigledno je da vidi svoj spas ujedinjenjem sa Ugljaninom. Drago nam je da su građani Sandžaka videli juče da su vlast i želja za vlašću jedina dodirna tačka izmedju te dve političke opcije“ – kaže Jusufović.
Jusufović je primetio da su Ugljanin i Zukorlić „mnogo toga zaboravili“. „Imali ste juče totalnu amneziju. Zukorlićevi su zaboravili ko nam je razbio jedinstvenu Islamsku zajednicu , dok je Ugljanin zaboravio da je samostalno osnovao Rijaset i ove ljude ostavio na cedilu“ – kaže Jusufović.
On je dalje nastavio da SDP-u ostaje da vodi “pozitivnu mirnu kampanju, a narod će prepoznati šta smo sve uradili kao i d asmo sve što smo obećali, ispunili“.

Jusufović je komentarisao i nezadovoljstvo članstva SDA i BDZS-a i pozvao sve nezainteresovane da se pridruže SDP-u.
Odgovarajući na pitanja novinara o koaliciji SDA i BDZS-a , Jusufović je rekao da je „to lična stvar Zukorlića i Ugljanina.

„Nažalost to je njihova lična stvar, a u stvari bi trebali da konsultuju članstvo šta oni kažu , ali očigledno da njima nije bitno šta kaže članstvo“ – ocenio je Jusufović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO