Jusufović: Zukorlić štiti jedino svoj lični biznis

“Ulazak Zukorlića u politiku imao je samo jedan cilj a to je da se zaštiti njogv lični biznis i da se produži njegovo bogaćenje na račun građana i onih koji daju novac Islamskoj zajednici”, rekao je na konferenciji za novinare član predsedništva SDP-a, Mirsad Jusufović.
On je istakao da od kad su ušli u republičku vlast članovi BDZS-a su umislili da mogu da se ponašaju kao drumski razbojnici koji ne poštuju ni zakon ni pravila lepog ponašanja.

„Ma kolko se mi trudili da u Novom Pazaru zavlada atmosfera saradnje i jedan duh zajedništva, očigledno je da to mnogima u Beogradu i u Novom Pazaru smeta. Pre svega kad to kažem mislim na Muamera Zukorlića i na njegovu stranku BDZS.

Mi smo da sada uvijek imali slučajeve da kada bilo ko reaguje na Zukorlićevo  bahato ponašanje i na njegovo zazuzimanje privatne ili javne imovine, on odmah vadi njegov „kec iz rukava„ i govori da svi drugi ugrožavaju bošnjačke nacionalane interese a da je samo on taj koji ih brani “, kaže Jusufović.

„Tu nema ni „n“ od nacionalnih interesa. Od momenta kada je Zukorlić skinuo ahmediju jasno se vidi da osnivanje te političke partije i ulazak tog čovjeka u politiku ima samo za cilj bogaćenje„ ,kaže Jusufović i naglašava da je „očigledno da je Zukorlić izgubio kompas i da mu je potrebna pomoć neke ozbiljne institucije.“

Član predsedništva Sandžačke demokratske partije kaže da ako se hronološki pogledaju izjave Zukorlića u medijima veoma lako se može videti da bivšem muftiji smetaju sve institucije koje ne misle isto ili identično kao on.

„Nije mu dobro Sarajevo, ne valja mu ni Podrogrica, vidimo da ima nešto protiv Republike Turske koja ogromna sredstva ulaže ne samo u Novi Pazar već i u sve gradove Sandžaka“

„Zukorlić je ostao potpuno izlovan jer je izgubio sve moguće izbore na kojima je učestvovao. Doživeo je poraz na sadašnjim i prošlim izborima, a u Prijepolju BDZS je na jedvite jade uspeo da uđe u jednu potpuno neprirodnu koaliciju.“

Povodom nelegalne gradnje u centru grada član predsjedništva Sandžačke demokratske partije, Mirsad Jusufović, izrazio je nadu da da će se, nakon poslednjih najava u medijima,  i republičke institucije uključiti u rešavanje problema divlje gradnje.

„Oni pokušavaju da naprave haos sa nelegalnom gradnjom a pod plaštom dogradnje Fakulteta za islamske studije. Tu se ne radi o dogradnji fakulteta i građani Novog Pazara dobro vide o čemu se tu radi. Ta njegova priča može da prođe kod nekog iz Beograda koji ne zna o čemu se tu radi i ko svakog dana ne vidi tu gradnju, to ruglo u centru grada“ reakao je Mirsad Jusufović na press konferenciji.

„Sandžačka demokratska partija je uvek bila za saradnju i za smirivanje tenzija, jer Bošnjaci i svi građani mogu očekivati bolju budućnost jedino kroz saradnju“, kazao je Jusfović.

Jusufović je na kraju istakao da je SDP stožer vlasti u Novom Pazaru i da sarađuje sa svim nacionalnim institucijama u gradu među kojima je i Bošnjačko nacionalno vijeće.

A. Š.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO