Jusufović: Zbog Sejdovića na meti sve poštene Sandžaklije u Nemačkoj

Novi Pazar – “Hapšenje Ferhana Sejdovića, jednog od glavnih finansijera Muamera Zukorlića nanosi najveću štetu ljudima iz Sandžaka koji pošteno rade i žive u Nemačkoj. Već stotinak njegovih radnika je deportovano za Srbiju, nažalost, bojimo se da će mnogi zbog ovog slučaja biti nepravedno obeleženi i konstantno pod pritiscima i proverama”, rekao je član Predsjedništva Sandžačke demokratske partije, Mirsad Jusufović.

Jusufović je rekao da je oduvijek poznato da je Zukorlić Islamsku zajednicu, zajedno sa svojim finansijerima, privrednicima i poslovnim partnerima oteo od uleme.

“Mi smo na to oduvek upozoravali. Evidentno je da Zukorlić iako ne obnaša više časnu funkciju muftije, on se za sve pita u toj organizaciji. Ta organizacija je samo jedan točak u celom njegovom mehanizmu koji je stvoren da bi pravio novac i generisao moć. Jedan od vrlo bitnih ljudi u tom mehanizmu je i uhapšeni Ferhan Sejdović, njegovih stotinak radnika već je, nažalost, proterano iz Nemačke. To šta su Zukorlić i Sejdović radili i ko je kome video šera, to će pokazati vreme”, rekao je Jusufović.

On je rekao i da će rukovodstvo Sandžačke demokratske partije u narednom period učini sve što je u njihovoj moći kako bi se sačuvalo dostojanstvo poštenih radnika i preduzetnika, te se sačuvao i pozitivan imidž koji oni imaju u Njemačkoj. Mora se zaustaviti i negativna kampanja koja je pokrenuta nakon hapšenja Sejdovića a koja je na štetu Sandžaklija i Sandžaka, rekao je između ostalog na konferenciji za novinare član Predsjedništva SDP Mirsad Jusufović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO