Jusufović: Podržite put pravde za svakog čovjeka

Sandžačka demokratska partija pozvala je sve građane Novog Pazara da svoj glas 24.aprila daju ovoj političkoj opciji, i da zaokruže broj jedan na lokalnim te na parlamentarnim izborima zbog svega što je SDP do sada uardila a što je vidljivo i mjerljivo, a što su građani prepoznali – rekao je na konferenciji za novinare šef izbornog štaba SDP-a MIrsad Jusufović.

“Kada smo prije nekoliko godina preuzeli na sebe odgovornost da vodimo ovaj grad, bili smo svjesni koliko će to biti dug i težak put. Danas slobodno mogu da kažem da je SDP uspjela u svojoj namjeri, da od Novog Pazara napravi evropski grad”, rekao je Jusufović.

On je naglasio da su ljudi iz SDP od trenutka kada su došli na vlast, zasukali rukave i da su sve vrijeme radili odgovorno i pošteno, isključivo u interesu Novopazaraca, a da je narod to sve prepozna te da će mišljenje o tome dati na izborima kada će svom snagom glasati za broj jedan.

“Toliki uspjeh nije moguć bez investicija i saradnje sa Vladom Srbije. Zbog toga nam je bitno da na oba listića narod zaokruži broj jedan. Samo kroz vezu ta dva nivoa vlasti mi možemo da obezbjedimo ulaganje u naš grad”, kazao je Jusufović.

On je uvjeren u veliku izlaznost, al i gužvu pred biračkim mjestima pa je shodno tome, da kako je rekao, narod bude nestrpljiv, zamolio da se sačeka u redu tih pet minuta, jer se odlučuje o sudbini svih nas, odnosno o periodu od četiri godine.

“Izbori su ozbiljna stvar, i ne smijemo žrtvovati naredne četiri godine zbog toga što nismo bili spremni da čekamo pet minuta u redu, apelovao je Jusufović.

Sve glasače je pozvao da dobro razmisle i odluče, a da glas nikako ne daju malim strankama, odnosno da ne rasipaju glasove jer tako oni gube svaku vrijednost.

“Mi ne vidimo konkurente ovdje u Novom Pazaru, oni ne postoje. Izbor je lak. Ako date glas SDA to znači da glas odlazi za BDZS, i obrnuto. Znate već da je njihov cilj da formiraju koaliciju, isključivo zbog ličnih interesa. U tome neće uspjeti, jer im vi to poštovani sugrađani nećete dozvoliti. Sa druge strane je SDP, i zbog toga masovno izađite na izbore, dajte glas onima za koje ste sigurni da mogu da obavljaju brojne poslove koji su u vašem interesu”, rekao je Jusufović.

On je na kraju još jednom pozvao sve birače da glasaju za broj jedan, listu “Za evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić”, za koju je kazao da je put sredine, razvoja, saradnje te put pravde za svakog čovjeka našeg grada.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO