Jusufović: Opoziciona koalicija u Novom Pazaru doživela debakl

Član Predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović smatra da je danas “opoziciona koalicija u Novom Pazaru doživela debakl“.

On je na konferenciji za novinare rekao da Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranka pravde i pomirenja (SPP) pokušavaju da “dobiju jeftine političke poene na žalosti, tuzi i tragediji porodica“.

„I to će svaki put biti osuđeno na neuspeh, kao što je bilo danas. Svi ste imali priliku da danas vidite praktično praznu skupštinsku salu i to je najbolja slika koja govori o stanju u kojem se ta neprincipijalna koalicija nalazi. Da apsurd bude veći, iako su sami tražilli zakazivanje skupštinske sednice, danas od ukupno 20 odbornika koliko te dve političke partije imaju, nije došlo njih više od 14“, rekao je Jusufović.
On je podsetio na hronologiju događaja koji su prethodili današnjoj neodržanoj sednici Skupštine grada.

„Nakon što su na teatralan način odbornici stranaka SDA i SDP upadom u prostorije Gradske uprave predali zahtev za sazivanje Skupštine, mi smo ih vrlo pristojno zamolili da se sednica održi u redovnom terminu. Mi ne bežimo od bilo kakve rasprave i nema potrebe da se krijemo od bilo kakvog razgovora i dogovora, unapređenju rada i svega onoga za šta Skupština grada i služi. Na sve naše apele oni su i dalje ostajali pri svojim zahtevima da se vanredna sednica održi, a danas do njenog održavanja nije ni došlo, jer oni koji je zakazuju treba da obezbede većinu, a oni to nisu uradili“, rekao je Jusufović.

On je pozvao opozicione stranke da spuste političke tenzije i da se “ne bave političkim mešetarenjem”.

Jusufović je za portal Free media rekao će naredna sednica Skupštine grada biti zakazana kada dobiju izveštaje Komisije za procenu štete na infrastrukturnim projektima i poljoprivrednim gazdinstvima nakon nedavne poplave.

Podsećamo, sednica Skupštine grada Novog Pazara, koju su ranije tražili odbornici opozicionih SDA Sandžaka i SPP danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

U skupštinskim klupama bili su samo odbornici ovih partija, dok se iz vladajuće većine, SDP i Srpske napredne stranke (SNS) nisu pojavili.

Na dnevnom redu lokalnog parlamenta trebao je da bude izveštaj gradonačelnika Nihata Biševca u vezi sa preduzetim i planiranim preventivnim, operativnim i drugim merama na zaštiti života i imovine građana Novog Pazara od poplava.

Free Media

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO