Naslovna Featured Istaknuto Juniori Novog Pazara u društvu Mege, Crvene zvezde, Partizana…

Juniori Novog Pazara u društvu Mege, Crvene zvezde, Partizana…

juniori-novog-pazara-u-drustvu-mege,-crvene-zvezde,-partizana…

Juniorska košarkaška ekipa Novog Pazara ostvarila je veliki uspeh plasmanom u elitnu Juniorsku ligu Srbije, posle pobede nad kraljevačkom Slogom u Kragujevcu od 90:60.

“Procenili smo da se radi o momcima u koje vredi ulagati. Iza njih je iskustvo igranja u našem razvojnom seniorskom timu, a neki su i prvotimci. To iskustvo krunisali su ulaskom u elitni rang, što je istorijski rezultat”, rekao je sportski direktor Pazaraca Džemil Imamović.

Selekcija Novog Pazara sa igračima do 19 godina starosti krajem meseca debitovaće među 12 najboljih juniorskih sastava u državi, gde će za rivale, između ostalih, imati aktuelnog šampiona Megu, Crvenu zvezdu, Slobodu, Dinamik, Partizan, Vojvodinu i Borac.

“Novi Pazar je regionalni košarkaški centar i želimo da kod nas igraju najtalentovaniji momci iz regiona. Imamo talentovanog košarkaša iz Sjenice rođenog 2005. kodine, kao i momka iz Raške. Za budućnost ovdašnje košarke ne treba brinuti”, ocenio je Imamović.

Trener ekipe je Momir Ratković iz Herceg Novog, koji je tokom karijere radio i u mlađim kategorijama španske Saragose.

“Došao sam od 20. avgusta. Vremenom smo se upoznavali, a doveli smo još neke igrače. Ovo je zasluga i prethodnih trenera. Mogu da obećam da ćemo se maksimalno boriti protiv svakog rivala”, kazao je Ratković.

Jedan od predvodnika talentovane generacije Novopazaraca je Željko Milić, koji je već prilično dugo i prvotimac.

“Drago mi je što je klub uspeo da izbori mesto u najjačem rangu. Ponosan sam na saigrače. Imamo veliki potencijal u odbrani. Naravno, postoje i stvari koje treba da unapredimo”, ocenio je Milić.

M. Minić

Exit mobile version