Juče u Novom Pazaru i Tutinu vakcinisano preko 600 građana

 Na vakcinalnim punktovima u Medicinskoj školi i Domu omladine u Novom Pazaru u toku jučerašnjeg dana vakcinu je primilo 555 građana a u Tutinu 107. U Novom Pazaru ukupno do sada prvu dozu vakcine primilo je 17.340 lica a drugom dozom vakcinisano je njih 12.715 dok se u Tutinu prvom dozom vakcinisalo 2.068 a drugom 1.712 građana.

“Imajući u vidu sve okolnosti počev od jakog antivakcinalnog lobija, preko niza tihih opstrukcija i nepoznanica vezano za početak vakcinacije kada smo imali sporadične slučajeve, došli smo do jučerašnjeg dana kada smo vakcinisali preko 500 lica”, kazala je dr Maida Iković iz ZZJZ. Ona je dodala da je to plod dugotrajnog i mukotrpnog rada gde je trebalo razjasniti sve nepoznanice od sastava vakcine do navodnih njenih nepoželjnih dejstava, uticaja na sterilitet, čipovanja itd.

“Svoj doprinos dao je i naš propagandni materijal, agitke, brošure, svakodnevno pojavljivanje na televiziji, predavanja, održane tribine”, dodala je dr Iković. Kazala je da velika zahvalnost ide populaciji građana starijoj od 65 godina koji su lekarima ukazali poverenje kao i veliku odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje drugih i vakcinisali se preko 35 procenata. Naglasila je da je sada došao red na mlade koji su u dosadašnjem radu poprilično poslušali savete ZZJZ  i pomogli u rešavanju najtežih problema vezanih za epidemiju. Izrazila je nadu da će to učiniti i sada. “Od njih zavisi kojom brzinom i dinamikom ćemo se vratiti normalnom načinu života”, naglasila je dr Maida Iković.

Dakle, sada je sve u rukama mladih, na njima je da budu odgovorni i zadaju poslednji udarac koroni tako što će se vakcinisati i na taj način izdejstvovati izlazak iz ove agonije koja traje više od godinu dana.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO