Naslovna Sport Fudbal Jošanica kreće iz Kragujevca, Kolašinac želi mesto u gornjem domu

Jošanica kreće iz Kragujevca, Kolašinac želi mesto u gornjem domu

Sezona u fudbalskoj Zoni Morava počeće 19. avgusta, a novopazarska Jošanica, koju predvodi trener Kenan Kolašinac, u prvom kolu gostovaće Arsenalu iz Kragujevca, odlučeno je žrebom.

“Kao trener uvek imam velike ambicije, pa je cilj gornji deo tabele. Želim da uspostavim neki sistem, ali posle ispadanja nije lako naći igrače i teško ih je motivisati. Trenutno je fond nešto manji, ali probaćemo da to dopunimo. Momci koji treniraju, rade dobro”, rekao je Kolašinac.

On je prošle sezone vodio sjeničku Slogu u Zoni Drina, a prethodno je u istom rangu bio trener Polimlja iz Prijepolja.

“Drinska grupa je nekih 30 odsto jača, klubovi su organizovaniji. Ipak, kvalitetna je i Zona Morava. Ušla je ekipa iz Lučana, kraljevačka Sloga se stabilizovala, Takovo se pojačalo, a tu su i stari zonaši poput Orlovca ili čačanske Slobode, pa neće biti lako izboriti se za visok plasman”, ocenio je Kolašinac.

Kolašinac je izrazio očekivanje da će Jošanicu pojačati i nekoliko mladih fudbalera koji se trenutno pripremaju sa Novim Pazarom na Zlatiboru.

“Pitanje je kakvu će minutažu imati u Pazaru, ali ambiciozni su i pokušavaju da se nametnu. Očekujemo neke od njih, da bi kompletirali igrački kadar. Nismo u situaciji da dovodimo pojačanja sa strane, a i moj stav je da u Jošanici treba da budu domaći igrači”, naveo je Kolašinac.

Kolašincu u radu pomaže Aldin Gurdijeljac, koji je u finišu prošle sezone bio u stručnom štabu Novog Pazara.

M. Minić

Exit mobile version