Naslovna Vijesti Hronika Još uvek nije pronadjen ubica bivšeg fudbalera Mirze Radonjice

Još uvek nije pronadjen ubica bivšeg fudbalera Mirze Radonjice

U aprilu 2013. godine se navršava šest godina otkako je u Novom Pazaru ubijen Mirza Radonjica taksista koji je vozio za firmu Mega taxi. Radonjica je život izgubio u 26.godini, u automobilu, na radnom mjestu.

Toga 12.aprila 2007.godine bio je sunčan dan. Jedna devojka i jedan muškarac na parkiralištu na trgu čekali su Mirzu Radonjicu da se vrati sa prethodne vožnje i ciljano su ušli u njegovo vozilo. Ubistvo je bilo planirano. Tražili su  od Radonjice da ih vozi van grada. Na poslednju vožnju Radonjica je krenuo u 13:20, a ubijen je hicima u glavu. Ubice su iz automobila uzele njegov telefon, a interesantno je da nisu uzele novac. U porodici Radonjica već šest godina vlada tuga i čekanje da će ovaj slučaj biti razrešen. Iza Mirze Radonjice ostala je supruga sa dvoje dece kao i roditelji koji se nadaju da će ovo ubistvo biti riješeno.

stop-policija1

Prema saznanjima TV Jedinstvo telefon koji je oduzet Mirzi Radonjici prodat je kupcu u Mladenovcu, ali taj trag nije mogao da odvede do samog izvršioca. Ipak, još uvek postoji velika šansa da se otkrije ubica. U vezi sa ubistvom Radonjice načelnik kriminalističke policije Vojkan Milosavljević rekao je da se na ovom predmetu intenzivno radi i da se povezuje svaka nova činjenica. “činimo sve da otkrijemo ubicu koji je usmertio Radonjicu. Postoje novi detalji za koje se nadamo da će nas odvesti ka izvršiocu”, rekao je Milosavljević. Kolege taksisti svake godine u znak sećanja na Mirzu obustave saobraćaj na sat vremena.

 

Mirza Radonjica (27), taksista novopazarskog „Mega taksija“, nađen je mrtav 12. aprila 2007. godine u svom „mercedesu“ na lokalnom putu Novi Pazar-Vrbolazi.

On je pogođen sa dva metka u glavu, a policija je brzo utvrdila da je taksista pre ubistva pokupio dvoje putnika. Međutim, misteriozni putnici ni posle skoro šest godina nisu identifikovani i nađeni, a ovo ubistvo mladog taksiste ostalo je nerasvetljeno!

– Mirza je kobnog 12. aprila 2007. u 13.20 radio-vezom potvrdio da je u centru grada primio vožnju. U njegov žuti „mercedes“ ušli su momak i devojka i tražili da ih odveze do Vojničkih livada, u pravcu Đurđevih stupova. Od tada je Mirza postao nedostupan za sve pozive – podseća naš izvor iz istrage i dodaje da je policija istog dana oko 16 sati, nedaleko od Đurđevih stupova, našla telo sa dve rane od metka na Mirzinoj glavi.

– Telo nesrećnog Radonjice našla su deca, koja su išla lokalnim putem Novi Pazar-Vrbolazi. Prizor koji su zatekli bio je jeziv. Jedan hitac pogodio ga je u desni obraz, a drugi ispod desnog oka – kaže naš izvor.Taksimetar u vozilu otkucao je iznos od 100 dinara, a iz automobila nije ukradeno ništa osim mobilnog telefona. Policija je ubrzo utvrdila da je taj telefon prodat kupcu iz Mladenovca, ali taj trag nije mogao da odvede policiju do samog izvršioca.

– Iako je Radonjica kod sebe imao i novac, ubice nisu uzele pare. Prema svedočenju očevidaca, koji su bili prisutni kad su muškarac i žena ušli u Mirzin taksi, oni su ga čekali da se vrati s prethodne vožnje. Zbog toga se sumnja da su oni ciljano ušli u Mirzino vozilo – ispričao je naš izvor iz istrage.

Ubice bile drogirane?
Mirzine kolege kažu da je on bio najbolji radnik „Mega taksija“, u kojem je proveo dve i po godine. Iza sebe je ostavio suprugu, dvoje dece i roditelje.
– Nadamo se da će ubice našeg Mirze biti nađene i privedene pravdi. Posebno zbog toga što su očevici potvrdili da su momak i devojka poslednje osobe koje su ušle u njegova kola. Oni su svedočili da su se njih dvoje pre ulaska u taksi žučno svađali i da su najverovatnije bili pod dejstvom narkotika – pričali su Mirzini roditelji.

Exit mobile version