Naslovna Featured Istaknuto Još tri smrtna slučaja od kovid infekcije u Novom Pazaru

Još tri smrtna slučaja od kovid infekcije u Novom Pazaru

jos-tri-smrtna-slucaja-od-kovid-infekcije-u-novom-pazaru

NOVI PAZAR – U Opštoj bolnici u Novom Pazaru u poslednja 24 sata preminule su tri osobe od posledica infekcije kovidom-19, rekao je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Ðerlek, ocenjujući da je stanje juče i danas stabilno i pod kontrolom.

Ðerlek je naveo da je trenutno 309 pacijenata na stacionarnom lečenju, da je u toku noći bilo 30 prijema i da se na respiratoru i neinvazivnoj ventilaciji nalaze po četiri pacijenta.

“Koristimo sve raspoložive kapacitete u ljudstvu i sinoć sam oko 23 sata pravio vizitu u celoj bolnici. LJudi rade po 24 sata u skafanderima i velika zahvalnost svima koji su došli da pomognu“, rekao je Ðerlek za Tanjug.

On je naglasio da su svi sve vreme u pripravnosti i da su pripremljene alternativne prostorije za novi talas zaraženih, do koga se, veruje Ðerlek, neće doći.

“Spremni smo da u ovom trenutku primimo i 70 pacijenata srednje teške kliničke slike. Moramo da budemo uvek pripravni da nas ne bi iznenadio neki nepredvidivi talas“, naveo je koordinator novopazarske bolnice.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version