Još jedna ulica dobila asfalt

Još jedna ulica u Novom Pazaru je zavšena. Asfalt je postavljen u Ulici generala Živkovića, koji se veže sa ulicama Treće sandžačke brigade i Emina Redžepagića.

Meštani, koji ovde žive kažu da su dugo čekali asfat, koji za njih znači bolji život. Ni oni najstariji,a ni najmlađi nisu krili radost što su radovi u njihovoj ulici okončani. Gotovo svi stanovnici ovog dijela grada izašli su na ulicu da pozdrave predstavnike lokalne samouprave. Za meštane ovaj put znači život.

Osim što će mještanima omogućiti bolji život, asfaltiranje ove ulice značajno je za bolje funkcionisanje saobraćaja u ovom dijelu grada jer se veže sa još dvije ulice u naselju Hadžet.

Mehanizacija će sutra preći u Pribojsku ulicu, koja će biti asfaltirana.

Radi se i iznad groblja Gazilar, u Ulici Vehba Kolašinca. Nakon rekonstrukcije vodvodne mreže, završni radovi izvode se na kružnoj saobraćajnici kod Opšte bolnice. U Ulici 8.marta stara i dotrajla vodovodna i kanalizaciona mreže biće zamjenjena novom, a biće promjenjen i asfalt, koji je nekoliko puta bio krpljen zbog izgradnje mnogih zgrada. Radovi su počeli i odvijaće se etapno, pa je tako saobraćaj zabranjen i to u prvoj fazi na dijelu Ulice 8. marta od raskrsnice sa ulicom Stane Bačanin do raskrsnice sa Ul. Ljubljanskom. U ponedeljak počinje rekonstrukcija uvodvodne mreže u ovoj ulici.

Radovi su počeli i u Ulici Jaćima Ristovića, gde se ulica priprema za asfalt. Radi se i u tri kraka Pribojske ulice. Asfalterski radovi pri kraju su i u Pljevaljskoj ulici, Ulice u Selakovcu Duborvačka 404,410, 412.

Od 67 ulica, koliko je predviđeno u ovoj godini, trenutno se radi na preko 15 lokacija.

Zbog obilnih kiša ove godine kasnilo se sa građevinskom sezonom, ali su radnici JP za uređenje građevinskog zemljišta poslednjih mjeseci intezivno angažovani na sanciji seoskih makadamskih puteva na teritoriji Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO