Još jedna nagrada za Volvo XC90

Novi Volvo XC90 nastavlja sa osvajanjem međunarodnih priznanja i nagrada, a najnoviji u nizu laureata za švedski SUV stigao je u vidu prestižne titule 2016 North American Truck/Utility of the Year!
Ovo je treće veliko priznanje posle nagrade za Automobil godine 2015, koja mu je krajem juna dodeljena od strane cenjenog britanskog magazina Auto Express. Pored toga što je proglašen za Automobil godine, čime je zapravo postao ukupni pobednik ovogodišnjeg izbora, švedski novitet je trijumfovao i u kategoriji velikih SUV modela. Inače, to je jedna od 28 postojećih kategorija u okviru kojih Auto Express bira i proglašava najbolje.

Žiri izbora za 2016 North American Car & Truck/Utility of the Year je u junu prošle prvo objavio širu listu kandidata, na kojoj se nalazilo 19 vozila u izboru za 2016 North American Car of the Year, kao i 21 kandidat u izboru za 2016 North American Truck/Utility of the Year.

Zatim je lista smanjena na 10 odnosno 12 kandidata, a početkom decembra su saopštena po tri finalista.

Sada je na sajmu automobila u Detroitu konačno saopšteno i ko su pobednici ovog izbora.

137532-honda c 3

Dakle, Honda Civic je izabrana za 2016 North American Car of the Year, a Volvo XC90 za 2016 North American Truck/Utility of the Year.

Civic je tako pobedio ostale finaliste (Mazda MX-5 Miata i Chevrolet Malibu), dok je Volvo XC90 bio bolji od finalista u njegovoj kategoriji – Honde Pilot i Nissanovog Titana XD.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO