Još jedna deonica puta prema Sopoćanima rekonstruisana

Radovi na rekonstrukciji puta Ribnjak-Sopoćani su nastavljeni. Asfaltira se treća deonica do hidrocentrale. Radove na Pazarištu finansiraju “Putevi Srbije“.
Obilazeći radove na rekonstrukciji puta do hidrocentrale na Pazarištu gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio je realizaciju bitnih infrastrukturnih projekata i sledeće godine. Biševac kaže da će se gradska uprava potruditi da sledeće godine obezbedi još sredstava za unapređenje infrastrukture.

“ Ove godine uradili smo veliki broj ulica, ali ćemo nastaviti sve do kraja godine koliko nas vreme posluži, kako bi što veći broj započetih projekata realizovali. Radi se i rekonstrukcija puta od Ribnjaka od Sopoćana, za šta su JP”Putevi Srbije” izdvojili 30 miliona dinara”, rekao je Biševac podsećajući da je u ovoj građevinskoj sezoni posle devet godina pause nastavljeno sa radovima na zaobilaznici koja je veoma značajna za Novi Pazar, te dodao da je do sada urađeno kilometar i 300 metara puta, a na realizaciji tog projekta nastaviće se i sledeće godine.
Biševac za sledeću godinu najavljuje i radove u naselju Novopazarska banja.

“Za infrastrukturne radove, koji pored asfaltiranja ulica obuhvataju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, biće izdvojena velika novčana sredstva. U toku naredne građevinske sezone biće urađena rekonstrukcija puta Novi Pazar-Raška do Banjske petlje. Uradićemo i put od Banjske petlje do Novopazarske banje u dužini od 1,5 kilometra. Tu će biti rekonstruisana i kompletna kanalizaciona mreža sredićemo i rečno korito pored samog puta. Za ovaj posao je obezbeđeno 13 miliona dinara, a radove finansira JP “Putevi Srbije. Srbija i Turska potpisali su ugovor o izgradnji putnog pravca prema Tutinu, a radove će izvoditi turska firma Tašjapi, čiji su predstavnici posetili Novi Pazar i oni će instalirati svoje betonske i asfaltne baze, kako bi ti radovi bili što pre završeni. Vrednost ovih radova iznosi 24 miliona evra”, rekao je Biševac.

Radilo se danas i na asfaltiranju treće deonice puta od Ribnjaka prema Sopoćanima. Ova deonica duga je 600 metara, a radiće se i sutra, pa će saobraćaj od restorana na Pazarištu do hidrocentrale biti obustavljen od 9 do 11 sati. Ukupno će ove godine biti rekonstruisano kilometer i 700 metara puta. Vrednost dosadašnjih radova je 12 miliona dinara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO