JOŠ JEDAN SKANDAL U PRIJEPOLJU! Lutka izjavio za skupštinskom govornicom da je Samir Tandir pokretno turbe koje pljačka narod i da je lično njemu tražio mito od 100.hiljada eura (video)


PRIJEPOLJE – Na sjednici Skupštine opštine Prijepolje, odbornik Demokratske partije Sandžaka (DPS) Bahrija Beganović, optužio je odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP), Samira Tandira da mu je tražio 100.000 evra mita, kako bi izdejstvovao dozvolu za postavljanje asfaltne baze u naselju Ivanje. Beganović je izjavio da u toj Opštini vlada opšti haos, da investicije ne postoje, a da je Tandir kojeg je tom prilikom nazvao turbetom, i načelnik i predsjednik i nadzorni organ, što je kako smatra nedopustivo.,,Dok sam činio šta mogu da učinim, dobar sam bio. Ne mogu da činim više nema šanse! Kada je trebalo da mi se plati onda nije valjalo kako su izvedeni radovi. Mjere debljinu asvalta, na kraju nije dobro. Gospodo odbornici u ovoj Opštini nije dobro! Duguju mi dvanaest miliona . Ovdje ima najveće pokretno turbe koje otima od naroda i krivičnu prijavu će dobiti. Sto hiljada evra mi je tražio, pa je spustio na pedeset hiljada evra da bi izdejstvovao dozvolu za postavljanje asfatne baze . E ne može Samire Tandiru”, rekao je Beganović za skupštinskom govornicom.Na dnevom redu 18. sednice SO Prijepolje bilo je 11 tačaka. Pred odbornicima se našao rebelans buzdžeta , Prijedlog o donošenj Statuta opštine Prijepolje , kao i Prijedlog o uspostavljanju saradnje sa gradovima i opštinama u slivu rijeke Drine.

Transkript cijelog govora:
“Dame i gospodo, poštovani odbornici, namjerno je opstrukcija odjeljenja za investitciju izvršavanje ugovora i obaveza. Poštovani odbornici, u ovoj opštini je vjerujte haos, da vam otvoreno kažem, ovdje na primjer i sudija je kadija, znači investicije ne postoje, zakonski ne postoje, direkcija za izgradnju koja je investitor je propala, evo stečajnog upravnika, ona ne postoji a radi, a šta radi?! Radi gospodin Samir Tandir, on ti je gore kod načelnice, on ti je načelnik i predsjednik i sve, to stvarno nema smisla. On ti je i nadzorni organ na sve što postoji u opštini, da je to predsjednik dozvolio ja ne mogu da vjerujem. Dok sam činio šta mogu da učinim dobar sam bio, a ne mogu više, čim ne mogu i to Labudu kažem(sin Bahrije Beganovića, vlasnika firme koja izvodi radove): “Ne možemo da činimo više, nema šanse“. Zato što pogodim jeftino da radimo, a oni govore još daj meni ovo da učinim, poslije kažu: ”Platićemo, platićemo“, a kad treba da plate nema šanse. Onda nalaze izgovore ne valja asfalt, mjerimo asfalt, radimo šta treba i na kraju nije dobro. Gospodo odbornici u ovoj opštini nije dobro, ja vama iskreno da kažem, 9 miliona mi duguju, plus 3 miliona pri završetku, ukupno 12 miliona. Ja moram sa gospodinom Samirom Tandirom da završavam, koji nije nadzorni organ, a pri tom sve imaju od instituta, papir koji je sto posto ispravan, džaba on ima njegov papir, dovede čovjeka iz Sjenice i sa njim se dogovori, to je nešto što stvarno nema smisla, to je van pameti. Gospodo odbornici, ovdje ima pokretno turbe koje stoji tamo, eno ga, ovo je najveće pokretno turbe, koje traži i otima kod naroda, i krivične prijave će dobiti, deset krivičnih prijava i 100 hiljada evra mi je tražio i na 50 hiljada evra je spustio da bih ja mogao pustiti asfaltnu bazu. Ne može, Samire Tandiru, tako da radi i ne može da spušta na 50 hiljada evra…”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO