Naslovna Sandžak Novi Pazar Još 60 miliona za gradsku infrastrukturu

Još 60 miliona za gradsku infrastrukturu

Grad Novi Pazar i Ministarstvo privrede potpisali su ugovor, koji podrazumijeva da se još 60 miliona dinara uloži za infrastrukturu. Ova sredstva obezbjeđena su u okviru konkursa „Gradimo zajedno“, a planirano je da se sredi još 9 novopazarskih novih ulica.
Zahvaljujući zalaganjima potpredsednika Vlade Rasima Ljajića, Novi Pazar dobiće pomoć od države za sređivanje još devet gradskih ulica.
Na sastanku u Gradskoj upravi , kojem su prisustvovali predstavnici Ministartsva privrede Republike Srbije, grada Novog Pazara, potpisan je ugovor vrijedan oko 60 miliona dinara, kojim će se stvoriti mogućnost da se još devet ulica asfaltira u ovoj građevinskoj sezoni.
Sastanku su prisustvovali ispred izvođača radova preduzeće “Novi Pazar-put”, a odabran je i nadzorni organ.
U okviru ovog ugovora biće asfaltirane ulice Ismeta Mujezinovića, Dubrovačka 410, Jaćima Ristovića, krak Ulice generala Živkovića, Ruđera Boškovića, Pljevaljska, a i Pribojska Ulica. Radovi će od sredstava Ministarstva privrede biti realizovani i u Ulici 8.marta sa cjelokupnom komunalnom infrastrukturom, gdje je u planu da se uradi rekonstrukcijom vodovodne mreže, fekalne i kišne kanalizacije. Rekonstrukcija se planira i u Ulici Gojka Bačanina.
Na sastanku je dogovoreno da grad Novi Pazar sledeće nedelje dostavi dokumentaciju za asfaltiranje još četiri ulice, kako bi Ministarstvo privrede obezbjedilo još dodatnih 15 miliona dinara., što bi ukupno bilo 13 novih sređenih ulica.

Exit mobile version