JKP „Vodovod“ dobilo novo vozilo

donacija_vodovodu_2013_01

Novi Pazar – Donacija Evropske unije i Vlade Švajcarske u vidu kamiona za čišćenje kanalizacione mreže, predata je na korišćenje Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“. Vrednost vozila je 117 000 eura, a sredstva su u potpunosti obezbeđena preko programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES. Vozilo će u veliko meri doprineti zaštiti životne sredine i sprečiti izlivanja iz kanalizacione mreže.

donacija_vodovodu_2013_04

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, Hanefija Brničanin istakao je da je „trenutak za podršku pravi, jer pružanje usluga ovog tipa starom mehanizacijom gotovo da nije moguće“. Za gradonačelnika Novog Pazara, dr Meha Mahmutovića, vozilo „Vodovodu“ još jedna je u nizu potvrda o višegodišnjoj dobroj saradnji sa EU PROGRES-om.

donacija_vodovodu_2013_02

„Zastarelo vozilo koje je preduzeće imalo nije moglo da odgovori na realne potrebe u gradu. Nakon konsultacija sa upravom preduzeća aplicirali smo kod PROGRES –a i dobili novo specijalizovano vozilo“.

donacija_vodovodu_2013_03

Mahmutović je za proleće najavio nove oblike saradnje sa Evropskom unijom i Vladom Švajcarske, na projektima koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana.

sandžakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO