JKP „Gradska čistoća” Prošle godine rekordna produkcija smeća

Radnici JKP „Gradska čistoća” zbrinuli su tokom prethodne godine 73.000 metara kubnih smeća sa teritorije Novog Pazara na deponiju Golo brdo, što predstavlja rekordnu brojku u njihovom dosadašnjem poslovanju.

Direktor Emin Omerović rekao je radiju Sto plus da je poređenja radi ovo preduzeće tokom 2016. godine iznelo 65.000 metara kubnih smeća, a da je na povećanu produkciju otpada uticalo nekoliko faktora.

„Proširili smo kapacitete, pa smo prošle godine opsluživali i oko 1.000 domačinstava u Požegi, kao i oko 100 domaćinstava na magistralnom putu prema Lukarima. U samom gradu svake godine se povećava broj stanovnika, a prošle godine je bilo i mnogo stranaca i saobraćajne gužve”, rekao je Omerović.

On je istakao da ovo preduzeće i ove godine planira proširenje reona koji će opsluživati, za oko 2.000 domaćinstava duž reka u prigradskim naseljima.

„Realizacija mnogih naših planova zavisi od finansija, ali nas ohrabruju podaci da smo tokom prethodne dve godine oborili rekorde u naplati naših usluga. Tokom ove dve godine smo naplatili po preko 300 miliona dinara, tako da smo uspeli da otplatimo dobar deo naših dugova, ali i da razmišljamo u investiranju u novu opremu i proširenje kapaciteta”, rekao je Omerović.

Ovo preduzeće godišnje potroši oko 300.000 litara goriva za odvoženje smeća, što je glavna stavka njihovih troškova.

„U 2017. godini smo potrošili 3.000 litara goriva manje u odnosu na prethodnu, iako smo proširili broj terena koji opslužujemo, jer je pumpa na kojoj smo sipali gorivo na putu ka deponiji, pa smo izbegli svakodnevne saobraćajne gužve u pojedinim delovima grada. Osim toga, pratimo potrošnju goriva u svih 35 voznila koje imamo i sankcionišemo bilo koju neregularnost koju primetimo, jer se dešava da se zaposleni nesavesno odnose prema potrošnji i vozilu”, rekao je Omerović.

A.Bajrović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO