JKP Čistoća spremno dočekuje zimu i sneg

Novi Pazar – Novopazarska “Čistoća” spremno dočekuje zimski period i raspolaže svim neophodnim materijalom i potrebnom mehanizacijom za zimsko održavanje grada, rekao je direktor sektora “Čistoća” u ovom javnom preduzeću Emin Omerović.

On je radiju Sto plus rekao da je nabavljeno oko 80 tona soli i da je uz mehanizaciju, koja je u dobrom stanju, pripremljen plan i režim održavanja gradskih ulica.

“Režimi za održavanje ulica su kao i prošle godine i tačno se zna koje od njih imaju prioritet. Postoje ulice prvog, drugog i trećeg prioriteta i tim redom će se i održavati, samo čekamo prvi sneg”, rekao je Omerović.

On je istakao da je u sklopu zimskog održavanja grada dosta urađeno i na deponiji Golo brdo, koja takođe mora biti spremna za zimski period.

“Pristupni put ka deponiji je uređen, urađeni su kanali a nabavljeno je i dovoljno šljake, jer tu ne smemo koristiti so, tako da možemo reći da je deponija spremna za zimske uslove”, naveo je Omerović.

Direktor sektora “Čistoće” je dodao da su ovi radovi na deponiji samo deo generalne rekonstrukcije ovog mesta koje će moći da služi za odlaganje smeća još u narednih 10 godina.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO