Naslovna Vijesti Svijet Jevrejski rabin poziva na novi krstaški rat protiv islama

Jevrejski rabin poziva na novi krstaški rat protiv islama

Prošlog četvrtka rabin Šalom Lewis iz Etz Chaima u Atlanti, Georgia je u svom obraćanju povodom jevrejske nove godine, Roš Hašane, izrekao riječi koje pozivaju na genocid. U svojoj propovijedi ovaj rabin poziva na rat protiv islama i muslimana širom svijeta. Lewis kaže da je potreban ‘sveti križarski rat’ protiv islama da bi se islam ‘posve i apsolutno istrijebio“.

Prije tri godine rabin Lewis je izrekao sličnu propovjed na Roš Hašanu, ponovo napadajući muslimane i uspoređujući ih sa nacistima. Ustvari to je bio nastavak od ranijeg govora:

„Neprijatelj ima oči i uši. Prste. Govori usnama. Trči nogama. Jede. Pije. Ima lice ljudskog bića-ali, ima puno drugačije srce i puno drugačiju dušu Prije tri godine na ovom istom podijumu, istog dana, stojeći ovdje plakao sam- ‘Ehr Kumpt, oni dolaze”. Tri godine kasnije na ovom podijumu, istog dana, stojim i ne plačem: ‘Ehr Kumpt, oni dolaze’ ja vičem – ‘Ehr daw- oni su ovdje’. Krajnje zlo je pred nama i mi moramo djelovati- ne da bi ga kontrolisali. Ne da bi ga degradirali. Ne da bi s njim upravljali. Ne da bi ga tolerisali, već da ga istrijebimo posve i apsolutno.“

Važno je primijetiti da rabin Lewis kaže da se samo mali broj muslimana širom svijeta može smatrati ‘posvećenim islamistima’ ali on kaže da su svi muslimani krivi: „Većina muslimana nisu teroristi-ali to nije važno“.

„Postoji jedna milijarda muslimana na svijetu i vlasti se slažu da je 5 posto posvećenih islamista koji su usvojili teror i koji žele svim sredstvima da se muslimanska zastava zavijori nad svakim glavnim gradom, na svim kontinentima. Laknulo mi je kad sam čuo samo 5 posto. Hvala Bogu da je samo 5 posto. Sada mogu mirnije spavati. Ali čekajte, da izračunam 5 posto od milijarde je…. 50 miliona onih koji mašu Kur’anom, Allahu Ekber urlajućih muslimanskih ubica koji planiraju prerezati naše grkljane, raznijeti nas ili prisilno konvertirati….

Ali, ono što me uznemiruje, gdje je onda onih 950 miliona muslimana koji nisu teroristi? Koji ne postavljaju bombe, koji nisu fanatici koji bacaju kiseline? Gdje je ostalih 950 miliona muslimana koji uspavljuju svoju djecu uspavankama, koji se slažu sa kršćanima i Jevrejima, koji žude za mirnim svijetom i koji ne žele ništa više od ukusne zdjele humusa i prijateljske utakmice Šis Beša sa susjedima? Želim da vjerujem da se nalaze tu negdje, za njihovo i naše dobro. Želim da vjerujem da plaču od boli zbog skrnavljenja njihove vjere. Želim da vjerujem da imamo partnere koji sanjaju snove kao i mi i žele pod istim zvijezdama. Želim da vjerujem- ali gdje su oni? Mirno partnerstvo nije partnerstvo….Većina Nijemaca nisu bili nacisti- ali to nije bilo važno. Većina Rusa nije bila staljinistima- ali to nije bilo važno. Većina muslimana nisu teroristi- ali to nije važno“.

„Hamas je IDIŠ. IDIŠ je Hamas. Svi oni su isti. Hizbullah. Islamski Džihad. El-Šebab. Muslimanska braća. Boko Haram, El-Kaida. Talibani. Iran. Jedina razlika je dužina noža kojeg koriste tokom klanja. Izraelska krv je isto crvena kao i krv Jamesa Foleya, ili Stevena Satlofa, Davida Hawthorne Hainesa, kršćana, Jezida…..Ukoliko ne uspijemo u ovom svetom križarskom ratu, mi ćemo živjeti u svijetu lišenom boja. Bez muzike, umjetnosti, romantike, slobode, smijeha, ili izuma. Svijet će ostati bez svih ljepota.  Bez vrlina. Mi smo danas podijeljeni ne vjerom ili svetom knjigom. Mi smo podijeljeni na pristojnost i nepristojnost. Dobro i zlo. Moral i korupciju. Hrabrost i kukavičluk. Pravdu i zlo. Dobri građani Zemlje moraju ustati.”

Rabin Lewis nije samo uznemiren trenutnim, kako navodi, strašilima poput IDIŠ-a već također kritikuje izraelsku politiku i BDS aktivnosti koje doprinose ‘alarmantnom porastu islamističke retorike, nasilja i utjecaja“.

“Lokalna prodavačica u Roswellu kazala je jednoj od naših članica (ne shvatajući da je Jevrejka i zagovarateljka) da joj je više muka od izraelskog brutalnog postupanja prema djeci Gazze. Mi nismo Evropa, ali razumijemo. Zabrinut sam, kao što bi i svi mi trebali biti, od alarmantnog porasta islamističke retorike, nasilja i utjecaja. Jednako sam zabrinut, kao što bi i svi trebali, od alarmirajuće šutnje i nedjelovanja običnih, prosječnih muslimana. Bojim se da će politička korektnost podivljati. Bojim se progresivnih glasova…”, navodi rabin.

Osim propovjedi rabin Lewis je na svom blogu predstavio stategiju ‘za borbu protiv neprijatelja i neprijatelja u svojim redovima“.

“Uključite se u organizacije koje razumiju prijetnju- AIPAC, ADL, AJC, CUFI, umjerene muslimanske grupe…. Pripremite se za dijaloge. Gdje su dobri muslimani? Zašto nisu vidljiviji? Zašto oni ne pokušavaju da povrate svoju vjeru? Ukoliko Izrael izgubi jedan rate šta se događa sa Izraelom? Arapi su izgubili veliki broj ratova i još uvijek su tu….Podstaknimo našu djecu da se uključe u pro-Izraelske aktivnosti, ne mislim da je harizmatični radikalni doktorat dobar. Neka naši mladi znaju da imaju potporu van kampusa. Svoje roditelje. Rabine. Učitelje…”

Izvor: Islambosna.ba

Exit mobile version