Jevrejka, bivša pripadnica izraelske vojske, primila islam u džamiji Al Aksa i udala se za Arapa

Vijest o prelasku na islam bivše pripadnice izraelske vojske zapalila je društvene mreže u Izraelu, navodi se u članku koji je u ponedjeljak objavio izraelski web-portal na arapskom jeziku al-Masdar.

„Brojna su reagiranja građana na video koji je objavljen nedavno, a koji prikazuje kako u džamiji Al Aksa jedna jevrejska djevojka prima islamsku vjeru. Nedugo nakon objavljivanja videa ispostavilo se da je dotična djevojka bivša pripadnica izraelske vojske, te da se udala za Arapa“, piše Al-Masdar navodeći da je djevojka iz grada Aškelon (ar. Askalan), a mladić za kojeg se udala iz grada Rahat.

Juvaf Elijasi, poznati izraelski desničarski aktivista kojeg prati preko 300.000 Izraelaca, piše al-Masdar, na svom facebook profilu objavio je fotografiju ovih supružnika uz komentar: „Ponosna muslimanka na ovoj slici je Nura. To je njeno ime nakon što je prihvatila islamsku vjeru. Ona tvrdi da je sretna uz izabranika svog srca i ponosna je što je treća Jevrejka koja je primila islam.“

Nura je treća Jevrejka u posljednjih nekoliko godina koja je primila islam u Izraelu i udala se za muslimana Palestinca. Mural iz Jafe, koja je prije tri godine primila islam i udala se za Mahmuda, bila je prisiljena da ugasi svoj facebook profil i da jedno vrijeme ne izlazi iz kuće zbog prijetnji likvidacijom koje su joj uputili pripadnici židovske ekstremističke grupe Lahafa. Slučaj Nure, također, izaziva gnjev njenih sunarodnika.

Pripremio: Abdullah Nasup

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO