Jesenje sređivanje grada

Jesenje uređenje u Novom Pazaru  počelo je od centra grada. U sklopu redovnih aktivnosti radnici radne jednicice Zelenilo osim održavanja higijene javnih površina, ovih dana intenzivno radi i na orezivanju stabala i čišćenja lišća. Osim toga uporedo se radi i na sređivanju korita reka.

Jesen je godišnje doba kada vegetacija polako prolazi a samim tim i lišće opada. Pa se ispod drvoreda stvaraju ogromne količine lišća. Za svo to lišće i grane koje smetaju kolovozu i pešacima zadužena je radna jedinica Zelenilo koja koristi ovo lepo vreme kako bi očistila sve i grad bio čistiji.

„kada jesen dođe mi imamo dosta obaveza i radnih aktivnosti koje moramo da sprovedemo u delo. Tu je pripremanje zemljišta za sadnju jesenjeg cveća, kao što smo to već uradili u centru, ali za slanjanje opalog lišća kako na šetalištima tako i na koritima reka,“istakao je  grada šef radne jedinice Zelenilo Jasmin Ahmetović.

On je takođe kazao da su im stiglo oko 600 sadnica koje će zameniti stare i izumrle biljke. Kako je rekao postoji jesenje i prolećno orezivanje stabala kao i sadnja istih. Takođe je naglasio da radne snage uvek treba i da i sa ovo malo pokušavaju da očiste kako grad i rečna korita tako i sve zelene površine u krugu bolnice.

A. Ademović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO