“Jesen samuraja” najgledaniji domaći film ove godine

420

Romantična komedija “Jesen samuraja” je film koji je nakon prvog vikenda imao najbolju ukupnu gledanost od svih domaćih filmova u ovoj godini.

Novi film reditelja Danila Bećkovića gledalo je blizu 34.000 gledalaca.

U filmu “Jesen samuraja” glavne uloge tumači prepoznatljiva i uhodana glumačka ekipa (Petar Strugar, Hristina Popović, Sergej Trifunović, Andrija Milošević), ali pojačana velikim imenima kao što su Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Katarina Žutić, Miloš Samolov i mnogi drugi. O saradnji sa njima, reditelj je rekao:

„Snimao sam ‘Jesen samuraja’ sa mojim omiljenim glumcima, što je velika privilegija. Neki od njih su igrali u ‘Malom Budu’, a sa nekima sam radio prvi put, ali mislim da smo se svi savršeno uklopili. Pored toga, to su ljudi koji su stvorili neka od najvrednijih dela savremene srpske kinematografije i verovatno spadaju među najveće glumce koje smo ikada imali. Moja koleginica sa generacije sa Fakulteta dramskih umetnosti, Hristina Popović, je u međuvremenu postala prava filmska diva, a Petar Strugar je još jednom pokazao zašto je tako velika zvezda. Odnosi na snimanju su bili besprekorni i nema nikoga sa kim ne bih ponovo radio.

Kada sam prvi put pozvao Vesnu Trivalić telefonom, preduhitrila me je i rekla da želi da igra u filmu pre nego što sam ja uspeo da je to pitam. To je jedan od najvećih komplimenata koje sam ikada dobio.”

U filmu “Jesen samuraja”, možemo da po prvi put na filmu vidimo i malenog Petra Novićevića, u ulozi Vukašina, koji je već prvog dana snimanja postao miljenik celokupne ekipe. Njegovo prvo glumačko iskustvo je više nego pozitivno:

„Na snimanju je bilo zabavno i najlepše mi je bilo kad smo snimali scene pored reke Tise i u sportskoj hali u kojoj je bilo puno dece. Nisam morao da uradim teško, osim jedne scene u kojoj nisam mogao tiho da otvorim vrata od sobe.

Bilo mi je lepo, svi su se zabavljali sa mnom i čuvali me. Petar Strugar i Hristina Popović su mi pomagali, objašnjavali su mi kako treba da uradim ono sto mi reditelj i direktorka fotografije Bojana kažu”.

izvor: B92