JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA SVE – Stigla donacija Udruženju psihologa

Ovakva vrsta pomoći doprinosi poboljšanju kvaliteta naših usluga i stvara bolje uslove za rad, kaže Zehra Hasanbegović predsednica novopazarskog Udruženja

NOVI PAZAR – Izgradnja civilnog društva zasnovanog na jednakim mogućnostima za sve je misija Udruženja psihologa iz Novog Pazara, koje se bori za ravnopravnost, zajednicu bez nasilja i diskriminacije. U podizanju svesti o poštovanju ljudskih prava bez obzira na različitosti, odavno učestvuje i kompanija Mozzart, kontinuiranom podrškom ovakvim organizacijama širom zemlje.

Pomoć u vidu opremanja prostorija stigla je i u Udruženje iz grada koji može da se pohvali da ima najmlađu populaciju u Srbiji – skoro polovina stanovnika je na granici do 35 godina. Grupu mladih psihologa okupila je ista ideja – da pomognu osobama, a naročito deci i mladima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i njihovim porodicama, kroz široki spektar aktivnosti.

– Individualno radimo sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju kako bismo im omogućili sticanje veština za samostalan i produktivan život u društvu, unapredili psiho-fizički razvoj, poboljšali kvalitet njihovog odrastanja i socijalizacije. Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart na ovoj donaciji koja je značajna za naše korisnike i udruženje kako bismo mogli nesmetano da nastavimo sa sprovođenjem aktivnosti u novom, opremljenom prostoru. Ovakva vrsta pomoći doprinosi poboljšanju kvaliteta naših usluga i omogućava nam da korisnicima obezbedimo bolje uslove za rad – ističe Zehra Hasanbegović, predsednica Udruženja.

Priča o solidarnosti i ljubavi prema poslu, kao i formiranju Udruženja psihologa iz Novog Pazara, počela je pre skoro osam godina. Ova organizacija sada je već školarac koji ide ka novim ciljevima i beleži uspehe. U novoj godini, zbog proširenja obima posla, udruženje je dobilo nove prostorije na korišćenje u samom centru Novog Pazara od lokalne samouprave, a u njihovom opremanju pomogla im je kompanija Mozzart.

Udruženje psihologa ima veliki broj korisnika i sprovodi mnoge projekte. Pružaju usluge socijalne zaštite, što znači da organizuju lične pratioce za decu i personalnu asistenciju. Sprovode i projekat „Znanjem do posla“ koji ima za cilj da stvori preduslove za brže zapošljavanje mladih.

– Kroz ovaj projekat UPNP pruža usluge individualnog i grupnog karijernog savetovanja za mlade u Novom Pazaru, Raški, Tutinu i Sjenici, kao i program podrške poslodavcima za organizovanje obuka na radnom mestu za nezaposlene od 15 do 35 godina. Osim toga, formirali smo „Klub za decu i mlade“ čiji je cilj pružanje podrške i unapređenje položaja dece i mladih sa problemima u ponašanju. Usluga je namenjena omladini u situacijama kada su im, usled porodičnih, socijalnih i drugih životnih okolnosti, ugroženi zdravlje, bezbednost i razvoj, odnosno ako je izvesno da bez podrške sistema socijalne zaštite ne može da dostigne optimalni nivo razvoja – naglasila je Hasanbegović.

NEUROFIDBEK TERAPIJA

Osim brojnih programa, ovo Udruženje organizuje i druge vrste pomoći.
– Unapredili smo savetodavno-terapijske usluge kroz uvođenje neurofidbek terapije koja je bazirana na praćenju električne aktivnosti mozga (EEG-a) i davanju povratne informacije – zaključuje Hasanbegović.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO