Jedanaest godina od stradanja bugarskih đaka

Prijepolje – Povodom obeležavanja jedanaestogodišnjice od stradanja 12 bugarskih đaka, na spomen-kompleksu u Gostunu venece su položili prestavnici bugarskog grada Svištova i čelni ljudi opštine Prijepolje.

Predsednik opštine Svištov Stanislav Blagov još jednom je iskazao zahvalnost onima koji su učestvovali u spasavanju bugarske dece aprila 2004. godine.

Pre jedanaest godina, 4. aprila u kanjonu nabujalog Lima u mestu Gostun dogodila se velika tragedija nakon sletanja autobusa sa magistralnog puta između Prijepolja i Bijelog Polja, kada je poginulo 12 devojčica i dečaka iz Bugarske, uzrasta između 13 i 16 godina. Delegaciju Svištova predvodio je predsednik opštine Stanislav Blagov sa saradnicima i ambasadorom Bugarske u našoj zemlji.

„Ja bih ovom prilikom još jednom iskazao zahvalnost svima onima koji su pomogli u spasavanju i koji su skočili u hladnu vodu Lima da bi spasili našu decu. Naše narode i države povezuje istorija i želim da budemo još bliži i da se pomažemo kada to zatreba“-kazao je predsednik opštine Svištov Stanislav Blagov.

„Građani opštine Prijepolje su tog 4. aprila 2004. godine učili sve kako bi tragedija bila manja. Svake godine obeležavamo pomen na tu tragediju sa predstavnicima grada Svištova“-izjavio je zamenik predsednika opštine Prijepolje Dobro Lazarević.

Pored predstavnika bugarskog grada Svištova i opštinskih zvaničnika iz Prijepolja, vence i cveće na spomen-kompleksu u Gostunu položili su i članovi porodica smrtno stradalih mališana. Nakon posete spomeniku, bugarsku delegaciju ugostio je zamenik predsednika opštine Dobro Lazarević sa svojim saradnicima u zgradi lokalne administracije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO