Utorak, 17 Maja, 2022
NaslovnaVijestiJavorovac BDZ - "Muftijin put", put u "nemirnu slobodu".

Javorovac BDZ – “Muftijin put”, put u “nemirnu slobodu”.


Mirsad Javorovac
Mirsad Javorovac

Zapanjeni smo kontradiktornom izjavom Muamera Zukorlića da će Islamska zajednica funkcionisati autonomno i slobodno i da neće biti servis političkih partija, u trenucima kad se vrši agresija na Bosnjačku demokratsku zajednicu-BDZ, od strane njegove interesne grupe. 

Nakon pokušaja  kontrolisane agresiju na BDZ, Zukorliću se kao bumerang vratilo i odrazilo na nezadovoljstvo i prilike u Islamskoj zajednici, SBK, BANU i institucijama koje su mu bliske.
Autonomnost IZ-e za njega ne predstavlja drugo do sigurnu kuću nakon propalih pokušaja uspostave monopola nad nacionalnim, političkim i ekonomskim resursima Sandžaka.
Konačno je jasan “muftijin put”, put u “nemirnu slobodu” uz jasanu poruku sandžačkoj i široj javnosti da jedino mogu bezbrižno živjeti u “mirnom ropstvu” njegove vladavine.
Autonomnost IZ-e i njenih članova je ugrožena jednoumljem, bahatošću, neuviđajnošću i manjkom suptilnosti u njenom vođenju.
Kada se osjeća sigurnim i stabilnim u Islamskoj zajednici narušava autonomnost političkog, kulturnog, obrazovnog i društvenog života, a kada se osjeti slabim i uzdrmanim onda kao argument poteže ugroženu autonomnost Islamske zajednice.
Kao pripadnik Islamske zajednice i dugogodišnji član Sabora koji je ukazivao na mnoge nepravilnosti u radu tvrdim da je ovo pokušaj predstavljanja agresora u žrtvu kako bi našao način i modalitet svojeg opstanka i opstanka svoje interesne grupe.  
BDZ stoji čvrsto i odlučno na svojem programskom stavu, koji smo isticali i prije agresije na našu stranku, da smo za jedinstvenu Islamsku zajednicu sa duhovnim centrom u Sarajevu.
Uvjeren sam da su Bošnjaci ovo prepoznali i da će ostati mirni i pribrani  te da neće podleći manipulacijama u koje su pozvani. 
RELATED ARTICLES

6 KOMENTARA

 1. Ma Jarane neznam sta da ti kazem, nek si ga i ti roknuo. Al sta te je sprecilo Jarane da se dosad ne oglasis.Ma nek si si ga Zaslužio je nasem je Elji ukrao platu Sram ga bilo.

 2. posteno Miki.
  samo sabur. sve ce doci na svoje.
  i sve ce se pokazati. nije vecna diktatura u Mesihatu.
  jednostavno, treba reci, situacija je prevazisla Muamera Zukorlica i on vise nije sposoban da vodi IZ. takvo je moje misljenje i o svemu tome moze se raspravljati. on nije sposoban da vrati jedinstvo. postao je teret jer se samo bavi sobom. on je opterecen sobom i slikom sebe kod drugih. ranije nije bio tako nezreo, ali sada pokazuje pravo lice.

 3. Da te Allah dž.š. nagradi i podari haira u svemu. Ja do sad nisam čuo i pročitao studiozniju analizu izrečenu sa manje riječi. Ko ilijek razuma ima poslije ovog teksta sve će mu biti jasno. Kad se “glavni svega u Srbiji” miješa u autonomnost opštine, škola, industrije, kulture, jezika, u autonomnost profesora, arhitekata, građevinaca, molera, stolara, putara, vozača, konobara… u autonomnost, dostojanstvo i slobodu ljudi, da ne nabrajam dalje, u sve se miješa ko margarin iz reklame, onda je to njegovo pravo. A kad muslimani traže da se Islamska zajednica bavi islamom po Kur'anu i Hadisu onda je to napad na autonomnost IZ i odmah AJ KUKU LJELJE đe ste aktivisti i đematlije pomagajte. KOGA GLADNA RABOTA NAPRAVI TOGA DUNJA NE NAHRANI.

 4. Konačno je jasan “muftijin put”, put u “nemirnu slobodu” uz jasanu poruku sandžačkoj i široj javnosti da jedino mogu bezbrižno živjeti u “mirnom ropstvu” njegove vladavine.

  Pravo u centar! Aferim. Pametnom je i isaret dovoljan, a kamo li ovoliko mudrih rijeci i dokaza o zulumu i jednoumlju koje vlada Islamskom zajednicom!!!
  Jedinstvo Bosnjaka nikad nije bilo neophodnije nego sada! Pokazimo Zukorlicu da je procitan i da mu vise nije mjesto tamo gdje sedi. Neka skine ahmediju pa neka udje posteno u ring na politickoj ili nekoj drugoj sceni. A ne da se skriva, kako rece Javorovac, u “sigurnoj kuci” i zloupotrebljavajuci ahmediju radi sta ga je volja!

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO