Javna rasprava, korićenje reka u Novom Pazaru! Građani potvrdili, projekat od izuzetne važnosti

Korićenje reka u Novom Pazaru, Trnavice, Jošanice i Raške tema je javne rasprave održane danas.

Raspravi koja je predstavila projekat regulacije pomenutih rečnih korita prisusustvovali su građani, oni koji žive u zoni pomenutih vodotokova, ali i drugi, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Građani potvrdili, projekat od izuzetne važnosti!

Za građane je ovaj projekat kažu od izuzetne važnosti. Današnja prezentacija i javna rasprava dala je odgovore na brojna pitanja, prenosi RTV Novi Pazar.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je danas da je reč o izuzetno važnom projektu i podsetio da su za njegovu realizaciju, koju finansira Svetska banka, odnosno raspisivanje javne nabavke stvoreni svi neophodni preduslovi.

”Urađena je kompletna dokumentacija, obezbeđene sve građevinske dozvole kako bi se krenulo u realizaciju ovog izuzetno važnog projekta. Projekat je važan jer ćemo povećati bezbednost naših sugrađana, a posebno onih koji žive u zoni ovih reka. Sve ovo rezultiraće znatno boljim uslovima za život naših građana” kazao je Biševac.

Istovemeno, biće rešeno i pitanje komunalne infrastrukture kazao je odbornik Kasim Zoranić, koji je od početka i kroz angažman u JP ”Srbijavode” uključen u realizaciju ovog, za Novi Pazar i njegove stanovnike, izuzetno važan projekat.

”Pored ukorićenja sve tri reke biće postavljene nove kanalizacije. Ukupna suma za celi grad, i za te tri reke i za kanalizaciju koju je Grad izdvojio je 90 milina evra. Dakle dok se bude radilo korićenje, uradićemo kanalizaciju” kazao je odbornik Kasim Zoranić.

Podsećamo, predviđeno je da se reka Trnavica koriti u dužini od tri kilometra i 600 metara. Reka Jošanica u dužini od jednog kilometra. Reka Raška će se korititi u dužini od dva i po kilometra. Za ovaj posao biće izdvojeno oko sedam miliona i 100 hiljada evra.

Javnu nabavku raspisuje Direkcija za vode, nakon čega se potpisuje ugovor sa potencijalnim izvođačima, a zatim počinju radovi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO