Javna higijena u skladu s mogućnostima

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” u prethodnom periodu učestalo je radilo na dezinfekciji grada, i to sa velikim deficitom u kadru, ističu nadležni. Zbog korona virusa koji je ušao i među radnike “Gradske čistoće”, i ovo preduzeće osiromašio sa ljudstvom, bili su prinuđeni da sve usmere na najbitnije, a to je na održavanje i dezinfekciju grada i na ukope, te iz tog razloga nisu bili u mogućnosti da za ovaj Kurban bajram srede groblja, što su radili svih prethodinih godina.

Drugi  talas korona virusa zatekao je spremne radnike “Gradske čistoće”, koji punim intezitetom rade na održavanju i dezinfekciji grada. Međutim virus nije štedeo ni ovo preduzeće, pa su ostali bez kadra, dok su preostali deo ljudstva preusmerili na ono što je bilo ključno u tom periodu, a to je iznošenje smeća, dezinfekcija grada, kao i pogrebne usluge.

Kurban bajram je u petak i prethodnih godina Gradska čistoća u ovim danima najviše se bavila održavanjem i čišćenjem grobalja, tako što su radnici koji obavljali pogrebne usluge, radili i taj deo posla.  Zbog cele vanredne situacije, nisu bili u mogućnosti da srede groblja, zbog čega se direktor ovog preduzeća, Emin Omerović, posebno izvinio građanima zbog nemogućnosti uređena grobalja pred predstojeći Bajram.

Inače grad se redovno dezinfikuje iz cisterni natrijum hipohloridom, i tako će se nastaviti i u narednom periodu.

Radnici ovog preduzeća u ovom talasu korona virusa našli su se na prvoj liniji fronta i obavljali teške poslove, pa iz ovog preduzeća apeluju na sve građane da redovno izmiruju svoja dugovanja prema ovoj ustanovi.

M. J.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO