Naslovna Vijesti Hronika Jasmin Mulahusić na meti policije Luksemburga

Jasmin Mulahusić na meti policije Luksemburga

jasmin-mulahusic-na-meti-policije-luksemburga

SARAJEVO – Luksemburška policija rano jutros počela je pretres kuće Jasmina Mulahusića, koji je široj javnosti poznat po organizovanim internet hajkama na političare, novinare i sve ostale koji kritikuju politiku Stranke demokratske akcije (SDA).

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da institucije Luksemburga, po zahtevu za medjunarodnu pomoć, vrše pretrese objekata koje koristi osoba, koja je pod istragom tog tužilaštva.

“Osumnjičena osoba je pod istragom Tužilaštva BiH, zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne ili verske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Takodje, protiv osumnjičenog su u proteklom periodu primljene i prijave odredjenih novinarskih udruženja u BiH”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Početkom septembra Tužilaštvo BiH je zatražilo pritvor Jasmina Mulahusića, državljanina Luksemburga, nakon što je uhapšen na graničnom prelazu izmedju BiH i Hrvatske u Brodu.

Tri dana kasnije Sud Bosne i Hercegovine pustio ga je na slobodu.

Mulahusić vodi desetine profila na kojima kreira fotomontaže i video radove, u kojima diskredituje novinare i političare, a sarajevski mediji navode da je blizak SDA.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version