Jaka oluja približava se regiji, u Austriji odnijela dva života

Riječ je o nešto hladnijoj fronti koja se kreće iz centralnog dijela kontinenta, a koja je prouzrokovala nevrijeme u Austriji u kojem je dvoje ljudi preminulo, a 120 ranjeno. Nevrijeme je pogodilo Sankt Johan am Walde na sjeveru zemlje, gdje su smrtno stradali 19-godišnja djevojka i 28-godišnji mladić, nakon što je na njih pala metalna konstrukcija velikog šatora.

Oko 150.000 građana ostalo je više sati bez struje, zbog čega su stigla upozorenja i za našu regiju, kojoj se približava jaka oluja.

Na zapadu Hrvatske, pa čak i u Zagrebu, već je počeo puhati jak vjetar, dok je za područje Istre izdat narandžasti meteoalarm, zbog mogućeg jakog nevremena, prenosi “Index“.

I bh. meteorolozi predviđaju kako se u večernjim satima na zapadu BiH očekuje naoblačenje, posebno u Posavini i Krajini, zbog čega bi trebalo doći i do pada temperatura.

Takvo vrijeme zadržat će se i drugi dan vikenda, kada će tokom cijelog dana vladati pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali već predvečer očekuje se razvedravanje. Ipak, temperature neće ni sutra drastično padati, te ćemo svjedočiti novoj ljetnoj oluji.

Ipak, građani se upozoravaju da budu oprezni zbog jakih udara vjetra koji mogu izazvati ozbiljne štete.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO