Naslovna Vijesti Izvidjači iz Turske u poseti Novom Pazaru

Izvidjači iz Turske u poseti Novom Pazaru

Predstavnici i mladi članovi Federacije turskih izviđača posetili su Novi Pazar i sastali se sa predstavnicima Gradske uprave kako bi dogovorili saradnju na budućim projektima.

izvidjaciFederacija turskih izvođača, kako je najavljeno na sastanku, ima u planu da organizuje dva izviđačka kampa u kojima  bi učestvovali i mladi izviđači iz Novog Pazara.Glavni cilj svih izviđačkih kampova jesu druženje, upoznavanje, prevazilaženje barijera, zanimljivi sadržaji kao što su sticanje vještina plivanja, rukovanje lukom i strijelom, logorovanje, izviđanje i još mnogo toga, kaže predstavnik Federacije turskih izviđača, Hasan Subaša.

On kaže da jeizičke barijere ne trebaju biti prepreka druženju, već da je važna srčana bliskost.  Subaša je tokom sastanka sa predstanicima gradske uprave najavio dva kapma, jedan kamp u Turskoj i  drugi na prostoru Novog Pazara, gdje će se družiti mladi od 11 do 15 godina. Turski izviđači imaju samo riječi hvale za sve sa čim su se upoznali tokom boravka u Novom Pazaru.

Pohvale su dobili novopazarski izviđači koji su već bili na sličnim kampovima u Turskoj, a koji su, po riječima predsednika Federacije turskih izviđača posebno disciplinovani izdržljivi, i što je najvažnije dobri izviđači.

Exit mobile version