Izviđači iz Turske posetili Novi Pazar

Kao i prošle godine i ove godine Grad Novi Pazar u saradnji sa Sajamsko- sportskom ustanovom „Pendik“ je ugostio preko 200 izviđača iz Turske.

Ova poseta je deo proputovanja turskih izviđača,ali i uzvratna poseta novopazarskim izviđačima. Zbog nastupajućeg meseca Ramazana, ovog puta posetiće samo Novi Pazar, ali zato je za sledeću godinu planirana turneja po drugim gradovima Srbije.

Kako je istakao Hasan Subaš, i prethodnih godina su izviđači Turske putovali kroz Balkan, da sa zadovoljstvom posećuju naše krajeve , te da posebna prijateljstva imaju u Sandžaku.

“U Sandžaku osim izviđačkog kluba “Kompas” vrlo rado posećujemo i druge izviđačke klubove sa kojima smo se upoznali i koje smo sa zadovoljstvom pozvali da budu naši gosti u međunarodnim kampovima. Ne pravimo razliku između izviđača Turske i Srbije, ne samo zbog kultura koje su nam jako slične, već su u našim međunarodnim kampovima besplatan boravak imaju svi oni koje pozovemo.Cilj nam je međusoban dijalog, prijateljski odnosi Turske i izviđača Balkana”, rekao je Subaš.

Odred izviđača Kompas iz Novog Pazara, iako postoji godinu dana, već broji više od 70 članova. Kako je istakao načelnik Izviđača “Komapas” , Edin Nikšić, srećni su što mogu ugostiti izviđače iz Turske, ali i izrazili zadovoljstvo zbog posete koju su im oni omogućili.

Sajamsko- sportska ustanova „Pendik“ je ustupila prostor za noćenje za preko 200 izviđača iz Turske.

“Zadovoljstvo nam je da ugostimo izviđače iz Turske, i pod ovakvimn lijepim utiscima, očekujemo ih i sljedeće godine” istako je između ostalog Enes Pljakić, direktor SSU “Pendik”.

Planovi izviđača Turske su da posjete Prištinu, Skoplje, Sofiju, Solun, al ii neke gradove Albanije , Crne Gore, Hrvatske i BIH.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO