Izraelska vojska ubila tinejdžera i ženu u Palestini

Izraelska vojska ubila je palestinskog tinejdžera na zapadu Ramallaha na okupiranoj Zapadnoj obali, objavilo je u četvrtak Ministarstvo zdravlja Palestine.

“Sedamnaestogodišnji dječak stigao je u Palestinski medicinski kompleks u Ramallahu, sa metkom koji je ispalila izraelska vojska. Metak ga je pogodio u prsa u selu Al-Midya, u blizini izraelskog zida razdvajanja, zapadno od Ramallaha. Ljekari su pokušali da mu spasu život, ali je podlegao teškim povredama”, navodi se u saopćenju ministarstva.

Očevici su kazali za Anadolu Agency da se tinejdžer zove Odeh Muhammad Odeh, a upucala ga je okupaciona patrola u blizini izraelskog zida razdvajanja.

Odeh je drugi Palestinac koji je ubijen u četvrtak nakon što su izraelske snage ubile mladića tokom racije u izbjegličkom kampu Dheisheh u okupiranom gradu Betlehemu na Zapadnoj obali.

Izraelske snage su u srijedu na okupiranoj Zapadnoj obali iz vatrenog oružja ubile Palestinku, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopštenju ministarstva se navodi da je žena, identifikovana kao Ghufran Harun Warasneh, upucana u grudi u blizini kampa Al-Aroub, sjeverno od Hebrona.

Fotografije i videosnimak koji kruže na društvenim mrežama prikazuju žrtvu kako leži na zemlji nakon što je upucana.

Palestinski Crveni polumjesec saopštio je da su izraelske snage 20 minuta sprečavale njihov tim ljekara da stignu na mjesto događaja.

Medicinski izvor u bolnici Al-Ahly otkrio je da je žena u bolnicu stigla u kritičnom stanju, nakon čega je preminula.

Izraelska vojska tvrdi da je Palestinka navodno pokušala da izvrši napad nožem.

Anadolu Agency

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO