Srijeda, 5 Oktobra, 2022
NaslovnaVijestiHronikaIzraelska vojska ubila maloletnog Palestinca

Izraelska vojska ubila maloletnog Palestinca

JERUSALIM – Izraelska vojska ubila je danas 17-godišnjeg Palestinca na Zapadnoj obali, saopštili su palestinski zvaničnici.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je Odai Salah (17) pogođen u glavu, a sve okolnosti njegove smrti nisu još poznate, prenosi AP.

Izraelska vojska saopštila je da su jedinice dejstvovale u rodnom gradu dvojice palestinskih naoružanih napadača, odgovorne za ubistvo izraelskog oficira tokom oružanog sukoba u sredu, koje su nakon toga izraelski vojnici ubili.

Izraelske trupe su se pripremale za rušenje kuća ovih napadača i hapšenja u selu Kufr Dan, blizu grada Dženin, koji je snažno uporište palestinske oružane borbe protiv Izraela, navodi AP.

Izrael je saopštio da rušenjem kuća napadača želi da odvrati od budućeg nasilja, dok kritičari ovakvog postupanja tvrde da se ta taktika svodi na kolektivno kažnjavanje.

Poslednjih meseci izraelska vojska gotovo svakodnevo sprovodi racije na Zapadnoj obali posle oružanih napada Palestinaca u izraelskim gradovima.

Izrael je zauzeo Zapadnu obalu, zajedno sa istočnim Jerusalimom i pojasom Gaze, u ratu 1967., a Palestinci žele te teritorije u svojoj državi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO