Izrael ostavlja “zastrašujuće” poruke Palestincima

Izraelska vojska, koja nastavlja da bombarduje Gazu, s ciljem “zastrašivanja” Palestincima često putem telefona ostavlja govorne poruke da odmah napuste njihove domove.

U saopštenju bivšeg Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je nastavilo da aktivno djeluje i nakon osnivanja palestinske vlade nacionalnog jedinstva, navedeno je da “poruke poslate u vrijeme kada Izrael ne uspijeva da ostvari svoje ciljeve, imaju cilj da zastraše građane, šire strah i oslabe unutrašnjost”.

U saopštenju je od Palestinaca zatraženo da “ne uzimaju u obzir te poruke, ne napuštaju njihove domove i ponašaju se smireno”.

S druge strane, kako se navodi u izvještajima, Izrael je ispalio “upozoravajući projektil” na kuću jednog od rukovodilaca pokreta Hamas, Yahye es-Sinvara.

Očevici su izjavili da je izraelska bespilotna letjelica ispalila “upozoravajući projektil” na Sinvarovu kuću u gradu Han Yunus u Pojasu Gaze, kako bi najavila napad, ali da kuća do sada nije bila meta napada.

S druge strane, radio stanica izraelske vojske, pozivajući se na informacije iz izraelske sigurnosne službe Šin Bet, pozvala je Izraelce da ignorišu “prijeteće poruke” upućene od strane vojnog krila pokreta Hamas, brigade Izzetin el-Kassam.

U četvorodnevnim napadima Izraela na Gazu život je izgubilo 86 osoba, među kojima je 25 djece i 12 žena, a povrijeđeno je 570 osoba.

Sandzakhaber / izvor: trtbosanski.com

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO