Izrael istrijebio 902 palestinske porodice u Gazi tokom prošle godine

Izrael je istrijebio 1.364 palestinske porodice, tako što je ostala samo jedna osoba po porodici, i na sličan način zbrisao 3.472, ostavljajući samo dvije osobe po porodici.

Tijela Palestinaca koji su izgubili živote u izraelskom napadu na Gazu [Dawoud Abo Alkas/Anadolija]

Izraelska vojska zbrisala je 902 palestinske porodice u Pojasu Gaze od 7. oktobra 2023. godine, objavila je Kancelarija za medije Vlade u Gazi, javlja Anadolija.

“U okviru genocida koji provodi, izraelska okupacijska vojska je uz punu američku podršku istrijebila 902 palestinske porodice, izbrisavši ih iz civilnog registra, ubivši sve njihove članove tokom godine genocida u Gazi”, saopšteno je iz Kancelarije.

U zapanjujućim brojkama, Kancelarija je pojasnila da je izraelska vojska “istrijebila 1.364 palestinske porodice tako što je ostala samo jedna osoba po porodici, i na sličan način zbrisala 3.472, ostavljajući samo dvije osobe po porodici”.

Kontinuirano prvoproliće
“Ovi masakri se dešavaju uz učešće nekoliko evropskih i zapadnih zemalja koje opskrbljuju okupacijske snage smrtonosnim i međunarodno zabranjenim oružjem, poput Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Francuske i drugih”, dodali su iz Kancelarije.

Pozvali su “međunarodnu zajednicu i sve međunarodne organizacije da izvrše pritisak na američku administraciju i kriminalnu okupaciju da zaustave genocid i zaustave kontinuirano krvoproliće”.

Kršeći rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, koja poziva na hitan prekid vatre, Izrael nastavlja genocid u Gazi koji je počeo nakon prekograničnog Hamasovog napada 7. oktobra. Od tada je ubijeno više od 41.600 ljudi, uglavnom žena i djece.

Izrael se suočava s optužbama za genocid na Međunarodnom sudu pravde.

Izvor: Agencije Al Jazeere

The post Izrael istrijebio 902 palestinske porodice u Gazi tokom prošle godine appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Izrael istrijebio 902 palestinske porodice u Gazi tokom prošle godine appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO