Izrael: Fajzerova vakcina potvrđeno 94 odsto efikasna

JERUSALIM – Podaci Izraelskog programa vakcinacije ukazuju da vakcina kompanije Fajzer sprečava 94 odsto simptomatskih infekcija izazvanih korona virusom, što potvrđuje da je vakcina jednako efikasna u masovnoj primeni i među građanima svih starosnih doba, kao što je bila i tokom kliničkih istraživanja, saopšteno je iz izraelskog zdravstvenog fonda Klalit.

Uporedna analiza koju je na 600 hiljada vakcinisanih i isto toliko nevakcinisanih građana obavio taj najveći izraelski zdravstveni fond pokazala je da je 94 odsto vakcinisanih bilo zaštićeno od virusa, kao i da je vakcina gotovo u potpunosti sprečila teške slučajeve kovida-19, prenosi Bi-Bi-Si.

“Ključno je da se u što većem broju zaštite pripadnici najosetljivijih grupa”, poručio je izraelski profesor Hagaj Levin, prenosi britanski javni servis.

Ovi podaci još nisu objavljeni, ali profesor Levin predočava da oni “šalju poruku drugim zemljama poput Velike Britanije” o korisnosti vakcinacije i potrebi da se u “velikom broju” imunizuju one grupe koje su podložne teškim formama kovida-19.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO