Izmeštena pijaca kabaste robe, pri kraju radovi na Svojborskom platou

Novi Pazar – Naselje Svojbor dobiće uskoro svoj plato i potpuno novi izgled , jer su u toku završni radovi na ovoj lokaciji. U okviru platoa biće zasađene zelene površine, postavljene klupe za građane i napravljeno igralište za decu.

svojborski_plato_plan_07.11.2014_06

U okviru istog projekta izmeštena je pijaca kabaste robe . Sve tezge su sa tog prostora dislocirane na područje velike robne pijace, a uskoro će, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Elvira Hamidovića, biti izmeštena i zelena pijaca.

svojborski_plato_plan_07.11.2014_02

„ Do izmeštanja zelene pijace doći će zbog probijanja ulice prema naselju Jaklja, kao i ulice 12. Srpske brigade, počev od mosta u centru grada do mosta kod same pijace. Biće izmešteni i svi montažni lokali, a zelena pijaca koja će se izmestiti na tlo sadašnje raskrsnice biće veća, pristupačnija i preglednija“.

svojborski_plato_plan_07.11.2014_07

Hamidović je najavio i uređenje desne strane ulice koja se prostire uz obalu Jošanice. Trotoari na levoj strani, posmatrano uzvodno su prošireni, osvetljeni i popločani prošle godine, čime je prvi put u dugoj istoriji ovog kraja grada, saobraćaj za pešake postao potpuno bezbedan.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO