Petak, 30 Septembra, 2022
NaslovnaVijestiIzjava reisu-l-uleme povodom dešavanja u Islamskoj zajednici u Srbiji // video

Izjava reisu-l-uleme povodom dešavanja u Islamskoj zajednici u Srbiji // video

Sarajevo, 25. april 2013. (MINA) – Povodom posljednjih događaja vezanih za Islamsku zajednicu u Srbiji, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović za Muslimansku informativnu agenciju (MINA) dao je sljedeću izjavu:

kavazovich-Izražavam duboku zabrinutost zbog ukupnih okolnosti u kojima već dugo vremena radi Islamska zajednica u Srbiji. Upravo složenost prilika u kojima djeluje Islamska zajednica u Srbiji još više nalaže svim organima, ustanovama i uposlenicima Islamske zajednice u Srbiji potpunu predanost poštovanju normativnih akata i procedura te moralnu i profesionalnu odgovornost u vršenju misije Islamske zajednice.

Za Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini neprihvatljiva je zloupotreba povjerenja i nesavjesno vršenje odgovornih dužnosti na bilo kojoj razini u Islamskoj zajednici. Također, poznat je stav Rijaseta prema svim uposlenicima Islamske zajednice, a to je da se sva otvorena pitanja i nesporazumi moraju rješavati u duhu normativnih akata i propisanih procedura Islamske zajednice.

Rijaset Islamske zajednice u vezi posljednjih događaja u Islamskoj zajednici u Srbiji, shodno normativnim aktima i procedurama Islamske zajednice, utvrdit će relevantne činjenice i zauzeti stav.

Izvor:Rijaset.ba

Isti stav preneo je u izjavi za regionalnu televiziju i portparol Rijaseta Islasmske zajednice u BIH Ekrem  Tucaković.

RELATED ARTICLES

4 KOMENTARA

  1. Ko razume svatice 😉 “…sva otvorena pitanja i nesporazumi moraju se resavati u duhu normativnih akata i propisanih procedura Islamske zajednice.” Sto znaci da se problemi ma koje vrste i ma kojieg sluzbenika islamske zajednice ne resavaju se tucom i prebijanjem!!!! Ova izjava je jasna poruka za Zukorlica da je usrao motku…i da vise nema podrsku ni od Rejsa u Sarajevu!

  2. E, ovo je vec ozbiljna izjava, ovo mu nije Cerich da ga kupi sa par hiljada eura i da ga laze. Konkretno i lepo srocena izjava postovanje za naseg reisulemu.

    • seljak “sam sebe tako zoves”
      Poselamio te bivsi drug Elja i rekao ” U bradu ti se….” znas ti sta.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO