Izgradnja trotoara za bezbednije kretanje pešaka

U Hrecgovačkoj ulici,koja se veže sa Ulicom Ćire Ratkovića u toku je izgradnja trotoara. Cilj je da se u tom naselju omogući bezbednije kretanje pešaka, koje je do sada bilo otežano.

U ovom naselju frekvencija saobraćaja je velika. Trotoari su bili zauzeti, što je ugožavalo pešake u Ulici Hercegovačkoj koja se veže sa Ulicom Ćire Ratkovića . U cilju unapređenja bezbednosti meštana ovog naselja, naročito dece, radnici JP za uređivanje građevinskog zemljišta počeli su da rade trotoare, koji će biti I zaštićeni.

„U Ulici Hercegovačkoj, koja se spaja sa ulicom Ćire Ratkovića smo imali situaciju da su pešaci bili ugroženi zbog povećane frekvencije. Oslobodili smo javnu površinu od nelegalnih zauzeća. U toku je uređenje trotoara, nakon čega je u planu i postavljanje ograde, tako da će pešaci moći bezbedno da se kreću tim delom grada“, rekao je direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović.

I narednih dana, do kraja građevinske sezone, ekipe radnika JP za uređivanje građevinskog zemljišta nastaviće da rade na održavanju javnih površina u Novom Pazaru.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO