Uz predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Srbiji Sulejmana Ugljanina, delegaciju su činili predsjednik Općine Tutin Kenan Hot, predsjednik Općine Sjenica Hazbo Mujović i sekretar BNV-a Mirza Hajdinović. U razgovoru je učestvovao i novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Sulejman Ugljanin informisao je domaćine o rezultatima nedavno održanih izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće, kao i o opštem položaju Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji. 

Konstatovano je da Bošnjaci u Sandžaku, gdje čine većinu stanovništva, nisu zadovoljni stepenom ostvarivanja prava koja su im zagarantovana Ustavom i zakonima u Srbiji. Posebno je naglašen loš ekonomski položaj i izostanak ulaganja u Sandžaku, kao i izražen nacionalni disbalans u državnim institucijama, pravosuđu, policiji i obrazovnim institucijama, gdje Bošnjaci nisu zastupljeni u mjeri u kojoj bi trebalo da budu prema popisu stanovništva.

Izetbegović i Džaferović pozvali su Bošnjake u Sandžaku da pokušaju ostvariti što veći stepen političkog jedinstva, te da svoja prava i interese artikulišu i ostvaruju kroz djelovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Istaknuto je da će s pozicije člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda, kao i u prethodnom periodu, imati podršku u ostvarivanju svih opravdanih zahtjeva koji se odnose na položaj Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji.

27 KOMENTARA

 1. Posebno je naglašen loš ekonomski položaj i izostanak ? “ulaganja u Sandžaku”

  Kako će da ulažu ni jedna fabrika nema
  Sve je privatno.
  Milioneri ne zna im se broj.
  Utaje poreza.
  Proda 100 kg povrća
  Prijavi 10kg.

  Inspektori su predmet za transparentnosti.

  Ne zna se koje je gori.

  Pogledajte samo novo napravljene zgrade i višespratnice. Odakle taj silni materijal i placevi i tako bez kraja.

  Privatni život i natjecanje da ne spominjemo.

  Razbacivanje sa novcem nema presedana.

  I da im se ulaže.

  Pazi molim te!

 2. Sa ovim rukovodstvom ni za sto godina nece se nista postici jer je to kaca bez dva koju nikada nmozete napuniti!

  • Sad odkako sam postao Dr ne razgovaram sa vama a jos otkako sam postao akademik nema sta da trazite imate vas sajt SP(SMECE PORTAL) sandzak press i sta ces ovamo blago midzu hajd tamo kod vaših al tamo nemozes da pises svasta zukijev sin i fetic ne objavljuju samo koje oni hoće 😉

 3. Sto je ovaj u sredini lijep. Jos ljepseg lidera Bosnjaci u istoriji Sandzaka nijesu imali. A, ni pametnijeg.Treba ga u Bosnjacki nacionalni muzej izlozit.

    • Ja sam bar udostojio ovog tvog sa covekom
     Ne bih imao takav nacin uporedzenja
     Ahlak i domace vaspitanje mi ne dozvoljava
     Ali vama je data fetva na takav privitizam i vulgarnost
     Brate moj ako si u vinklu jos vrati se Allahu i njegovom miljeniku pa nauci od Muhameda AS ahlak insaf i merhamet nek ti on bude ucitelj ponasanja .
     I ne slijedi one koji ne postuju sunet AS a u to spada i dostojanstvo coveka .

     • Kako mu ga ti zavuce lijepo…. al steta sto ovi Zukijevi imaju limitiran mozak pa te nece razumeti 🙂

 4. Jeli ovaj u sredini, onaj, ljider, sto je tvrdio za sebe, da je potomak, Svetoga Save, potomak nebeskog soja.

 5. A, i ovi Sarajlije pametuju, poubijase se izmedju sebe, ko, da dobije vlast u Kanton Sarajevo, dok Srbi i Hrvati, rade sta hoce. Bosnjaci su najmnogobrojniji u Bosni, dok im kljucne pozicije na nivou drzave drze druga dva naroda, zbog nesposobnosti ova dva akrepa sa gore ovog fotosa. Samo im nemoj dirat Kanton, a, ostatak Bosne, eto drugom. Kao Sulju, nemoj dirat Vakuf i Islamsku zajednicu, a, blage veze nema ni o cemu. Tesko nama Bosnjacima, sa ovakve tri budale.

 6. Stepen politickog jedinstva, ne mogu i nece da postignu Bosnjaci u Bosni, a, ne da savjetujete Bosnjake u Sandzaku.To je, kao kad kurva savjetuje kurvu, da se ne kurva, a, ona radi to isto. Tesko nama sa Vama!

 7. Moralni kredibilitet, da vode BNV, nemaju ni Suljo ni Rasim, a, niti Zukorlic. Nakon sto je srpska premijerka javno, za DW, negirala Genocid nad Bosnjacima, nije bilo reakcije od ova tri najveca bošnjačka izdajnika i kukavca. Nista im nije sveto, izuzev njihove pohlapne guzice.

 8. Nije bilo reakcije na negiranje Genocida nad Bosnjacima, od strane Srba, kojeg je srpska premijerka Brnabic, juce javno izrekla za DW.

  • Jeste Muamer joj je rekao !
   O ti Geyovka pazi sta pricas nemoj da ti posaljem one nase geyove da te razbuce 😂😂😂😂😂

 9. Ne čudi mene Ugljanin svi mi znamo ko je on i štaje ustvari on je jedno veliko ništa. Kada je u Tursku on je turčin u Bosnu bošnjak na Kosovo albanac a kada je u srpku vladu tada je rođak svetog Save! U šlučaju ako ode u kinu poctat će budista. Za takve mi u Sanđaku koi držimo do sebe kažemo nalet hi bilo kuća mu dalje od moje!

  • Bilo bi mi čudno Hamza kad bi ti sve ovo skapirao ! Jer ste uskog shvatanja i malo vam je dotok inf
   Pijete zaprljanu vodu a pakuje se kao cista
   Ne mozete vi to iz Muamer klana shvatiti
   Promeni malo izvor shaira pa ce ti mozda Allah dati da skapiras i nesto drugacije a ne samo sta vam Muamer Klan servira

 10. Ovaj sto uporedjuje
  mutavog Sojic-Sulejmana
  i smrka Narko-Ralju
  sa akademikom i vernikom ,
  Muftijim Zukorlicem ,
  je ocito prolupo dibidus.!

 11. Ne cudim se ja Ugljesi nego me cudi za ove iz Bosne politicare kako ga se ne stide uopce? Kada him on ne priznaje ni Islamsku zajednicu ni BANU pa do tako reci jucer je poricao i genocid zajedno sa jaranom svojim Raskomirom nego su ga nazvali kao i srbi zlocinom! Znao sam za njega da je bez karaktera bez kicme i grama obraza ali za ove iz Bosne nijesam imao tako misljenje.!!!

 12. Dobar je Suljko, majka ga rodila: malo mi izgleda kao isprepadan, trebalo bi mu stravu, kod Mula-Dema slijevati; A, i kravata mu otisla nakrivo, kao i desno rame. Malo ga poslat, na Pester, na ispasu, nebili povratio cehru. Inace, kojih je godina, opet je, nas, Suljko, dobroga tekata. Malo vise, da upraznjava sex, ba ce ga krenut, na bolje.

 13. Zalosno je:Da niko od Sandzackih Bosnjackih nazovi lidera, nije reagovao na izjavu srbijanske premijerka Brnabic, o njenom sramnom negiranju zlocina Genocida nad Bosnjacima.

 14. Potpuno sam siguran da ni jedan od tih kobajagi Bosnjaka nece reagovati na negiranje Genocida u Srebrenici i to sa najviseg nivoa vlasti u Srbiji. Pa sta ce nam takvi politicari.

  Samo i uvjek muski reaguje ZUKURLIC kad su u pitanju : Sandzak , Bosna i svi ljudi bez obzira na nacinalnost….

 15. Ova jadna sestorka su propali politicari..Oni bi izgubili jednu od dvije nacrtane ovce. Cudi me da im se pridruzio i Dzaferovic. Mislio sam da mu tu nije mjesto.

Comments are closed.