Izetbegović: Prihvatiću svaku odluku…

698

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da će prihvatiti kakva god da bude odluka Ustavnog suda BiH, ili OHR u vezi sa referendumom u RS.

Očekuje, kaže, da će Ustavni sud na plenarnoj sednici, 17. septembra, biti principijelan i da se neće baviti pollitikom.

“Kakva god da bude odluka Ustavnog suda BiH, eventualno OHR-a, mi ćemo je prihvatiti”, istakao je Izetbegović u izjavi novinarima nakon razgovora sa liderima HDZ-a i SBB-a, Dragom Čovićem i Fahrudinom Radončićem.

Izetbegović, koji je i lider SDA, tvrdi da su mu ambasadori SAD, Velike Britanije, Italije i Francuske u BiH garantovali da, kako je rekao, nema ni govora o tome da može doći do referenduma o podeli BiH.

“Ambasadori SAD, Velike Britanije, Italije, Francuske su mi danas pojasnili izjavu Saveta za sprovođenje mira (PIC). Neki misle da je velika tenzija podignuta u vezi sa ovim pitanjem, a upravo smatram da nije i da je bila potrebna da bi se shvatila sva ozbiljnost. Nažalost, nije potrebno dvoje da bi imali probleme”, rekao je Izetbegović, preneli su mediji u BiH.

On smatra da je vreme “tog jednog koji pravi probleme zaustaviti”.

“Nemam utisak da se PIC povlači pred referendumom najavljenim za 25. septembar. Tokom poslednjeg sastanka su insistirali da nema ni govora da će iko ikada krenuti u podelu BiH, jer će dobiti konkretan odgovor”, rekao je Izetbegović.

Izvor: B92