Izdao ih Šemko! Radnici TV TUTIN izvisili za posao, gasi se televizija

Tutin – Direktor Televizije Tutin Albin Gegić izjavio je danas za radio Sto plus da nije optimista po pitanju opstanka ovog medija i vjeruje da će nakon završetka procesa privatizacije on najvjerovatnije prestati da postoji.

Naime, Skupština Opštine Tutin je, kao osnivač ovog medija, odlučila da on bude privatizovan podelom besplatnih akcija radnicima koji će na taj način postati vlasnici televizije.

“Lokalna vlast je odlučila da TV prepusti radnicima, ali istovremeno nije predvidjela sredstva u budžetu za projektno finansiranje medijskih projekata. Odakle onda novac radnicima za vođenje TV, koja je skupa igračka? Upravo zbog toga je sedam od 14 radnika donijelo odluku da uzme otpremnine i napusti TV. To su većinom proizvođači programa, a među njima sam i ja”, rekao je Gegić čiji mandat direktora ističe na kraju mjeseca.

On je dodao da Opština Tutin nije pokazala interesovanje za rješavanje statusa preduzeća čiji je osnivač i vlasnik. “Htjeli smo da sačuvamo televiziju i radimo, ali nas je opštinsko rukovodstvo na perfidan način isteralo. Posljednja tri mjeseca nam nisu uplatili ni dinara i radnici nisu primili niti jednu platu. Mi koji smo se opredelili za socijalni program nismo dobili nikakve odgovore, niti znamo kada će nam to biti isplaćeno”, izjavio je Gegić.

Izvor: Radio100+

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO