Izbori za savete: Mala izlaznost incident u Tutinu

Novi Pazar – 10.00 – Prema podacima Cesida, koji su saopšteni na konferenciji u Novom Pazaru, u prva dva sata glasanja je izlaznost mala.

Na osnovu podataka koje je saopštio Cesid, na teritoriji šest opština u prva dva sata izašlo je ukupno 2,4 odsto birača.

Najveća izlaznost je u Novoj Varoši – 3,83 odsto, u Priboju je izašlo 3,76, u Sjenici 3,19, u Prijepolju 2,29, u Tutinu 2,26 u Novom Pazaru 2,13 odsto.

Jedno biračko mesto, broj 36, u opštini Tutin, zatvoreno je. Naime, jedna osoba je ušla, glasala, a onda je nastao metež, nakon čega je uništen birački spisak. Ne zna se tačno šta će se dogoditi sa glasanjem na tom mestu, da li će u toku dana biti dostavljen novi spisak, ili će ono biti ponovljeno. Radi se o mestu Ribariće.

Zamenik predsednik RIK-a Ivan Šebek je kazao da će na ovaj incident Republička izborna komisija odgovoriti krivičnom prijavom, za koju je zaprećena kazna zatvora u trajanju od tri meseca do tri godine.

Većih nepravilnosti za sada nije bilo – na nekim mestima kasnilo se sa početkom zbog distribucije izbornog materijala, ili kašnjenja članova izborne komisije. Kako su za B92 rekli građani Novog Pazara, dešavalo se da na spiskovima bude pogrešno upisano, na primer, ime oca.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO