Iz dvojke u keca!

Spanska-Liga

 

 

Eh, da su kladioničari znali: Real, Barsa i Hetafe došli “iz dvojke u keca”!

 

Fudbaleri Reala savladali su Deportivo u gostima sa 2:1 u okviru 25. kola Primere, u kojem je Hetafe na identičan način preokrenuo i pobedio Majorku, baš kao i Barselona ekipu Sevilje. Saragosa je sa igračem manje remizirala sa Valensijom 2:2.

Junaci trijumfa Reala bili su Marselo i Gonzalo Iguain. Prvi je na čudestan način sa gol-crte kod rezultata 1:0 za Deportivo izbacio loptu glavom u polje i na taj način je zadržao Madriđane u igri, dok je drugi postigao gol u 88. minutu.

Domaćin je mnogo bolje počeo meč i kao posledica toga došao je pogodak Rikija u 34. minutu.

Situacija se, međutim, promenila u nastavku utakmice, kada su sa klupe u igru ušli Kristijano Ronaldo, Mesut Ozil i Sami Kedira.

Real je izjednačio u 73. minutu golom nekada najboljeg fudbalera sveta Kake, a onda je u već pomenutom finišu preko Iguaina stigao do pobede.

Gosti iz Madrida su u 90. minutu ostali bez isključenog Anhela di Marije koji je dobio crveni karton zbog opstrukcije igre.

Barselona je na veoma sličan način kao i Real imala puno problema u prvom poluvremenu protiv Sevilje koja je povela golom Botije u 42. minutu.

Izjednačenje je stiglo početkom drugog poluvremena kada je Vilja posle centaršuta Danija Alveša bio precizan.

Za potpuni preokret pobrinuo se, ko drugi nego Leo Mesi u 60. minutu. Novi rekord za sjajnog Argentinca – 15. gol zaredom u Primeri.

Posle pola sata igre bilo je 2:0 za Saragosu golovima Apona i Postige, ali je Žonas u 36. minutu uspeo da vrati Valensiju u igru.

Isti igrač novim golom je izjednačio u 69. minutu, a deset minuta kasnije, “slepi miševi” su dobili novi zalet kada je Saragosin Franko isključen, ali nisu uspeli da naprave potpuni preokret.

Malo je falilo i da Saragosa pobedi, ali je pogodak poništen zbog faula Luvensa nad golmanom. Stefan Babović odigrao je drugih 45 minuta umesto strelca prvog gola, Apona.

Majorka je preko Dos Santosa u 24. minutu povela protiv Hetafea, i bila bolji takmac do kraja poluvremena.

Uloge su se promenile u nastavku, Hetafe je došao do izjednačenja u 71. minutu iz penala koji je realizovao Kastro, a na preokret se čekalo do finiša.

Pritisak na poslednju liniju domaćina urodio je plodom u 82. minutu kada je Kolunga iskoristio centaršut i plasirao za vođstvo, a sve je bilo jasno pet minuta kasnije kada je isti igrač postigao novi pogodak.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO