Iz BiH nova donacija za Novi Pazar

Posredstvom Humanitarnog društva” Merhamet” iz Travnika, predstavnici Udruženja građana poreklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini uručiće novopazarskoj Opštoj bolnici pomoć koja se sastoji iz medicinske opreme.Pomenuta donacija, samo je jedan u nizu različitih oblika pomoći Novopazarcima u periodu suočavanja sa pandemijom virusa korona. Delegaciju je tim povodom ugostio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“U saradnji sa Humanitarnim društvom “Merhamet” realizovali smo određene aktivnosti kako bi iskazali solidarnost i uključili se u podršku narodu Sandžaka, u borbi sa opakom bolešću. Hteli smo da pokažemo da su naši mostovi čvrsti, da jedni o drugima mislimo, da jedni na druge možemo računati i u lošom i u dobrim vremenima”, kazao je potpredsednik Udruženja građana poreklom iz Sandžaka  Izet Šabotić, ističući da je današnji sastanak u Novom Pazaru i dobra osnova za dalju, još uspešniju saradnju.

Predsednik HO “Merhamet” iz Travnika Kenan Vrbanjac istakao je da je uz opremu za bolnicu, delegacija Bosne i Hercegovine obezbedila i simboličnu finasijsku donaciju, kako za Novi Pazar, tako još za tri sandžačke opštine.

“Građani Bosne i Hercegovine su uvek uz svoje prijatelje u Sandžaku. Mi smo jedno. Želimo da znate da niste sami i Bogu hvala što nam je omogućio da jedni drugima kada zatreba budemo od pomoći”, kazao je Vrbanjac.

Članovi delegacije Bosne i Hercegovine posebno su apostrofirali da je jedan od najvažnijih zajedničkih projekata BIH i Sanžaka trajno povezivanje mladih generacija.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO