Italija: Uhapšeno 55 mafijaša, zaplenjeno pola milijarde evra!

italija-policija

Italijanska policija uhapsila je 55 osumnjičenih pripadnika napuljskog mafijaškog klana Kazalezi i zaplenila skoro pola milijarde evra vrednu imovinu u jednoj od najopsežnijih akcija protiv organizovanog kriminala.

Akcija je sprovedena juče širom zemlje, od Modene na severu do Napulja na jugu.

Policija je saopštila da su se uhapšeni uglavnom bavili raznim oblicima kockanja, a sumnjiče se i za iznude, pretnje, zavere, pranje novca i druge vrste prevara.

Zaplenjena je imovina u vrednosti od 450 miliona evra, uključujući 347 nekretnina, 247 bankovnih računa i 280 automobila, među kojima dva “ferarija”.

Istražitelji su naveli da je najunosniji posao za uhapšene bilo ilegalna distribucija slot mašina, sportsko i on-lajn klađenje.

Ova grupa je bila prilično uspešna jer je sarađivala sa drugim suparničkim klanovima – Ndrangetom i Koza Nostrom, saopštila je policija, prenela je agencija Ansa.

Zamenik italijanskog ministra unutrašnjih poslova Filipo Bubico ukazao je na “veliki fenomen” veza mafije i kockanja.

Klan Kazalezi se našao u centru pažnje 2006. godine posle objavljivanja knjige italijanskog novinara Roberta Savijana “Gomora”, u kojoj su opisana kriminalna dela tog klana. Knjiga je postala bestseler i na osnovu nje je snimljen film.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO