Istraživanje: Rasim Ljajić najviše uradio za Novi Pazar, SDP pobeđuje na lokalnim izborima

Novi Pazar – Beograd –  Potpredsednik Vlade i lider SDP Rasim Ljajić je političar koji je u prethodnom periodu najviše uradio za Novi Pazar, smatra 69,6 posto anketiranih novopazaraca, u istraživanju koje je od 31. januara do 10. februara, na uzorku od 1210 ispitanika, sprovela jedna renomirana beogradska agencija.

Prema pomenutom istraživanju, u koje je „Sandžakhaber“ imao uvid, 19 odsto ispitanika smatra da je za Novi Pazar najviše uradio Sulejman Ugljanin, dok 10,3 odsto smatra da je to Muamer Zukorlić.

Kada je u pitanju popularnost stranaka, najjača je SDP za koju bi glasalo 41,1 odsto novopazaraca, a slede SDA sa 23,4 odsto i BDZ sa 15,3 odsto.

Cenzus bi prešla i SNS za koju bi glasalo 8,2 građana Novog Pazara, a ispod crte su SNP (Mirsad Đerlek) 3,9 odsto i SPS sa 3,1 odsto. Za ostale partije glasalo bi 5 odsto birača.

Na pitanje „Kad bi ste morali da odlučite šta bi bilo važnije da se uradi“, 83 odsto ispitanika

smatra da bi to bilo rešavanje ekonomskih problema u Novom Pazaru, a svega 10 posto smatra

da je to rešavanje problema islamskih zajednica, dok 7 posto ispitanika nema stav.

Kada su u pitanju ulaganja u sport u Novom Pazaru, 47,6 odsto ispitanika ih u potpunosti podržava, a 35 odsto je protiv.

Na pitanje „Šta bi ste podržali da se izgradi u vašem kraju“, čak 76,7 odsto ispitanika priželjkuje fabriku, 12,3 odsto školu, 4,1 odsto verski objekat, a 5,6 odsto nešto drugo.

Kao najveći problem u Novom Pazaru 68,2 odsto ispitanika vidi nezaposlenost, 6,9 odsto siromaštvo, 4,7 odsto lošu infrastrukturu, a komunalni problemi su primarni za 4,4 odsto ispitanika.

Zanimljivo je da je za svega 3,2 odsto građana najveći problem verska netrpeljivost, a za 2,3 odsto korupcija.

Na pitanje „Šta trenutno najviše zamerate gradskoj vlasti“, 16,4 odsto ispitanika je odgovorilo da je to nezaposlenost, 13, 1 odsto smatra da je to nesposobnost, a 12,6 odsto zamera za loša ulaganja. Korupciju zamera 12,3 odsto ispitanika, a loše puteve i vodovod 9,8 odsto ispitanika.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO